BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.305,40
HABER /  EKONOMİ

Dünya devinden Türkiye yalanlaması: Son noktayı koydu!

Bir İspanyol haber sitesinde Garanti Bankası'nın yüzde 49'una sahip olan BBVA'nın Türkiye'den çıkacağına yönelik haber yayımlandı. Garanti Bankası yetkilileri, "BBVA'nın Garanti'deki paylarını satacağı yönünde çıkan haberler asılsız. BBVA Türkiye'de olmaktan memnun, Türkiye'den çıkmayı düşünmüyor" açıklamasında bulundu.

Abone ol

Bir İspanyol internet haber sitesinde Garanti Bankası'nın yüzde 49'una sahip olan BBVA'nın Türkiye'den çıkacağına yönelik haber yayımlandı. Garanti Bankası yetkilileri ise bu haberi yalanladı.

Haberin yayımlandığı İspanyol sitenin itibarı olmayan bir haber sitesi olduğuna dikkat çeken yetkililer, "BBVA'nın Garanti'deki paylarını satacağı yönünde çıkan haberler asılsız. BBVA Türkiye'de olmaktan memnun, Türkiye'den çıkmayı düşünmüyor" ifadelerini kullandı.

İspanya'da bir internet sitesinde çıkan haberin aslı astarı olmadığını vurgulayan yetkililer, BBVA'nın Türkiye'de olmaktan memnun olduğunu ve Türkiye'den çıkmayı düşünmediğini dile getirdi.

Yetkililer ayrıca yakında ayrılacak olan BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Francisco Gonzalez Rodriguez'in yerine gelecek olan BBVA Group CEO'si Carlos Torres Vila'nın Garanti Bankası'nın satın alınmasında öncü olduğunu vurguladılar.