BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.439,28
HABER /  GÜNCEL

Dünya bu dramı konuşuyor !

Yaşı 21... Hayatının baharında dünyanın en zor anneliğini yapıyor. Öyküsü...

Abone ol

İngiltere'de inanılmaz bir dram yaşanıyor, dünya bu dramı konuşuyor. Başrolde genç bir anne ve bebeği..

Bebek hasta ama hastalığı çok ilginç.. 5 yaşına geldiği zaman herşeyi unutacak..!

Normalde ileriki yaşlarda görülen Alzheimer, minik Jashua’da çok erken bir yaşta ortaya çıkarak ailesini şoke etti. İngiliz anne her gün çocuğuna yeni bir şey öğretmeye çalışıyor. Ama nafile... Doktorlara göre Jashua, 5 yaşına geldiğinde annesini bile tanıyamayacak. Genç yaşta istemediği halde hamile kalan Jodie, erkek arkadaşı Callum’ın ısrarları sonrasında bebeği doğurmaya karar verdi. Ancak çift her ikisinde de genetik bir bozukluk olduğunu bilmiyordu. Erken doğumla dünyaya gelen Joshua’ya önce Hepatit teşhisi konuldu. Ancak teşhis yanlış çıktı. Beş ay süren “acı dolu” bir dizi testlerden sonra minik bebeğin “çocuk Alzheimer”ı olarak da bilinen Niemann Pick sendromuna sahip olduğu ortaya çıktı.

Her anı kameraya alıyor

Karaciğer, kemik iliği, dalak ve beyne zarar veren hastalık anne ve babasındaki genetik bozukluk nedeniyle ortaya çıkmıştı.

Her 150 bin çocuktan birinde bu hastalığın görülebildiğini kaydeden uzmanlara göre Jashua 5 yaşına geldiğinde o ana kadar kendisine öğretilen her şeyi unutacak.

Jashua geçen hafta ilk kez “anne” dedi. Jodie bu anı hayatının en mutlu saniyesi olarak anlatıyor. Oğluyla ilgilenmek için işini dahi bırakan fedakar anne, “Öğrettiğim her şeyi bir gün unutacağımı bilsem bile ona elimden gelenin en iyisini yapacağım” diye konuştu.

Yaşadıkları stres 5 yıldır birlikte olan çocukluk aşkı çiftin ayrılmasına neden oldu. Tek başına kalan anne yine de onun diğer çocuklar gibi büyümesi için elinden geleni yapıyor. Jodie, şimdi oğlunun her anını kameraya alıyor ve ileride ona göstermek için arşivliyor. Çünkü 5 yaşından sonra her gün aynı şeyleri yeniden kendisine hatırlatması gerekecek...

kaynak: Vatan