BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.434,24
HABER /  GÜNCEL

Dükkan sahibi kılığıyla kasayı boşalttı

Dükkan sahibi gibi davranan hırsızlık zanlısı, müşterilerle sohbet ettikten sonra kasadaki cep telefonunu alıp kaçtı.

Abone ol

Fatih’te gündüz vakti kapalı bir iş yerinin kilidini açan hırsızlık zanlısı, ilginç bir yolla kasadaki paraları çaldı.

Özel bir yöntemle kilidi açtıktan sonra dükkânın önünde müşteri gelmesini bekleyen zanlının mağazanın sahibiymiş gibi davrandığı görüldü. Zanlı, paraları ve bir cep telefonunu çaldıktan sonra hızla kaçtı. Olay, güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Edinilen bilgiye göre olay, Çarşamba’da çorap malzemeleri satan bir dükkânda meydana geldi. İş yeri sahibi Yusuf Gelici öğle namazını kılmak için mağazasının camdan kapısını kilitleyip iş yerini kapattı. Bir iki dakika sonra iş yerine gelen hırsızlık zanlısı, dükkânın kapalı olduğunu fark edince işe koyuldu. Onlarca insanın geçtiği caddede hiç kimse tarafından fark edilmeyen zanlı, komşu esnaflara da yakalanmamak için yandaki iş yeri çalışanlarını kontrol etti.

Dikkat çekmediğinin farkına varan şüpheli, kapının kilidini çok kısa süre içerisinde açtı. Ancak hemen içeri girmedi. Dükkânın önünde müşterilerin gelmesini bekleyen şüpheli, müşteriler dükkana girdiğinde iş yeri sahibiymiş gibi hareket etti. Kısa bir süre ürünleri inceleyen zanlı, müşterilerle sohbet ettikten sonra kasadaki yaklaşık 400 TL ile 800 TL değerindeki cep telefonunu alıp hızla mağazadan ayrıldı.

Mağazayı kapatıp camiye gittiğini ve bu sıra olayın gerçekleştiğini belirten iş yeri sahibi, “Hırsız kapıyı açtıktan sonra hemen dükkâna girmemiş. Müşterilerin gelmesini beklemiş. İş yeri sahibi gibi davranan zanlı kasadaki paraları ve cep telefonunu alıp kaçmış” dedi.

 Güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.