BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.424,56
HABER /  GÜNCEL

DTP askere su vermedi

DTP Cizre belediyesi, Tabur Komutanlığı'nın su isteğini geri çevirdi.

Abone ol

Şırnak Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Eliş, ilçenin içme suyu ihtiyacının yüzde 80'ini sağlayan ana su şebekesine, 90 santimlik boru eklenmesi ile kaçak hat döşendiğinin tespit ettiklerini söyledi. Eliş, Hisar Tabur Komutanlığı'nın kendilerine su için daha önce başvurduğunu, ancak askeri yetkililere ilçeye gelen suyun yetersiz olduğunu söyleyerek olumsuz yanıt verdiklerini anlattı.

Başkan Yardımcısı Eliş, yaklaşık bir hafta boyunca ilçeye içme suyunun yetersiz gelmesi üzerine ekipleri Çağlayan su hattına gönderdiklerini belirterek, şu iddialarda bulundu:

“Yapılan incelemede hattın delindiği ve 90’lık polieten boru eklenerek su hattı bağlandığı ve suyun Hisar Tabur Komutanlığı'na gittiği tespit edildi. Askeri yetkililer, su sorununu çözmek için Köy Hizmetleri'ne ihale verdiklerini söylediler. Köy Hizmetleri'nin de ihaleyi başka bir müteahhit firmaya verdiğini öğrendik. 31 Ağustos’ta avukatımız nezdinde yetkili mercilere müracaatta bulunduk. Mahkeme heyeti ile beraber iki gün önce keşfe gidecektik. Ancak Hisar Taburu'na yakın bir yerde güvenlik gerekçesi nedeni ile askerler tarafından geri çevrildik.''

YAPTIKLARI DOĞRU DEĞİL

İçişleri Bakanlığı'nca ‘örgüt propagandası’ yaptığı gerekçesiyle görevden alınan Cizre eski Belediye Başkanı DTP'li Aydın Budak ise, 100 bine yakın insanın yaşadığı ilçede askerlerin belediyeden izin almadan kendilerine su hattı çekmelerini doğru bulmadıklarını söyledi.