BIST 9.716
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.428,24
HABER /  POLİTİKA

DSP'li Önder Aksakal'dan CHP liderine 'Ya sen ne içiyorsun'

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu isim vermeden eleştirdi. Aksakal 'Ya sen ne içtin kardeşim, bu içtiğinden bize de söyle de biz de kendimize gelelim. Ne içiyorsun sen?" dedi.

Abone ol

Yıldızı son zamanlarda parlayan Demokratik Sol Parti'nin lideri Önder Aksakal, Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde, seçim bürosunun açılışına katıldı. Açılışta partililere seslenen Aksakal, güzel bir dönemden geçtiklerini belirtti.

Türkiye'nin sıkıntılı bir süreç içinde olduğunu belirten Aksakal, kurtuluşun tek çaresinin demokratik sol politikalarla ancak gerçekleşeceğini ve toplumunda artık bunu kabul ettiğini söyledi.

Başta MHP olmak üzere meclisteki tüm partilerin AK Parti'yi iktidarda tutmak için çalıştıklarını öne süren Aksakal "İttifaklar diye bir ucubeyi halkın önüne defakto bir şekilde getirdiler, 24 Haziran seçimleri öncesinde millet ne olduğunu anlamadan seçimlere gitti" dedi.

Kendisine yapılan eleştirilere de cevap veren Aksakal, isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Aksakal, "'Karaoğlan'ın partisine AK Parti'ye seçim kazandırmak yakışır mıymış.' Ya sen ne içtin kardeşim, bu içtiğinden bize de söyle de biz de kendimize gelelim. Ne içiyorsun sen?" diye konuştu.

Cumhuriyeti tüketen sen
Kılıçdaroğlu'nu AK Parti'yi iktidarda tutmakla suçlayan Aksakal konuşmasına şöyle devam etti:

"Madımak'ta 37 tane insanı cayır, cayır yakarlarken 'şeriat isteriz' diye bağıranlarla seçimde ittifakı yapan sen. Cumhuriyet'in değerlerini tüketen sen. AK Parti'ye seçim kazandıran ben miyim? Gitmişim Cumhurbaşkanı'ndan randevu istemişim de bilmem neymiş.

Cumhurbaşkanı'ndan randevu istemek ayıp mı?
Türkiye Cumhurbaşkanı'ndan randevu istemek ne zamandan beri ayıp oldu arkadaşlar? Ne zaman suç oldu? Türkiye'de siyaset yapanlar, devleti yönetenden randevu isteyemez mi? 'Bu DSP nereden çıktı?' diyorlar. Nereden çıkacak kardeşim, Ecevit bu milletin aklındaydı, yüreğindeydi, kalbinde yaşıyor. İşte Demokratik Sol Parti de 17 yıl önce teslim ettiği devleti yeniden geri alacak onun için buralardayız"