BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,77
ALTIN 2.479,26
HABER /  POLİTİKA

DSP mahkeme için CHP'yi bekliyor

DSP Genel Başkanı Masum Türker, kabul edilen Anayasa değişiklikleri için DSP'li milletvekillerinin hazır olduğunu söyledi.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Masum Türker, TBMM'de kabul edilen Anayasa değişikliğinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne yapılacak başvuru için DSP'li milletvekillerinin dilekçelerinin hazır olduğunu söyledi.

Türker, Çorum'un Alaca ilçesine bağlı Alacahöyük Beldesinde düzenlenen "Arinna Antik Kenti Çalıştayı"nın açılış töreninin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

TBMM'de kabul edilen Anayasa değişikliğine karşı olduklarını belirten Türker, "İktidar Anayasa değişikliğini getirip dayattı. Bu Anayasa değişikliğine biz karşıyız. Çünkü askeri rejimden daha kötü bir düzenleme getiriyor" dedi.

CHP'nin Anayasa değişikliğinin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurmak üzere kendilerinden destek istediğini hatırlatan Türker, "Biz de kendilerine gerekli desteği vereceğimizi söyledik. Anayasa Mahkemesi'ne götürüp Anayasa Mahkemesinin oluşumu ile ilgili madde ve HSYK ile ilgili maddelerin iptal edilmesi için dava açacağız. Diğer maddelere bir diyeceğimiz yok. Onay için Çankaya Köşkü'ne gönderilen Anayasa Değişikliği Kanununun iptali konusunda milletvekili arkadaşlarımız, Anayasa Mahkemesine yapılacak başvuru için dilekçelerini hazırlayıp, imzalarını attı" diye konuştu.