BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,81
ALTIN 2.476,81
HABER /  POLİTİKA

DSP 'Çılgın proje' bizim dedi!

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı projenin kendi partilerine ait olduğunu iddia etti.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı İstanbul'a kanal projesinin, DSP'ye ait olduğunu öne sürdü.

Masum Türker, yaptığı yazılı açıklamada, projenin 1994 yerel seçimleri öncesinde Bülent Ecevit tarafından dile getirildiğini ifade etti. Projenin, DSP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Özkan'ın seçim broşüründe ''Boğaz ve DSP'nin Kanal Projesi'' başlığıyla yer aldığını aktaran Türker, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Sayın Başbakan'ın 'Çılgın Proje' diye lanse ettiği İstanbul'a Kanal Projesi, DSP'nin projesidir. Bülent Ecevit, yerel seçimler öncesinde, 17 Ocak 1994'te DSP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Özkan ile bir basın toplantısı düzenlemiş ve İstanbul'un sorunlarına DSP'nin çözüm önerileri kapsamında bu konuyu gündeme getirmişti. Ayrıca Sayın Necdet Özkan'ın seçim broşüründe de bu konu yer almıştı. Herhalde o dönemde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Sayın Tayyip Erdoğan o broşürü alıp saklamış.''

Türker, Milliyet Gazetesi'nin 18 Ocak 1994 tarihli nüshasında, Sibel Köklü imzasıyla yayımlanan, ''Ecevit: Karadeniz'den Marmara'ya kanal açılsın'' başlıklı haberle projenin kamuoyuyla paylaşıldığını bildirdi.