BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,45
ALTIN 2.487,32
HABER /  DÜNYA

Dört kardeş koronaya yakalanan babalarını ölüme 30 saat şarkı söyleyerek uğurladı

ABD'de ölüm döşeğindeki koronavirüs hastası 76 yaşındaki adam, farklı eyalet ve ülkelerde yaşayan dört çocuğu tarafından, 30 saat süren bir telefon bağlantısıyla ölüme gönderildi...

Abone ol

ABD'nin Rochester kentinde, farklı eyalet ve ülkelerde yaşayan dört kardeş, ölüm döşeğindeki koronavirüs hastası babalarına 30 saat süren bir telefon bağlantısıyla veda etti. Teksas, New York, Kuzey Carolina ve Danimarka'da yaşayan kardeşler, 7 Nisan'da ölen 76 yaşındaki babaları Don Adair'e son nefesine kadar şarkılar söyledi.

Hemşire kulağına telefonu tuttu

Hastaneye gitmelerine izin verilmeyen kardeşler, babalarıyla bir hemşirenin yardımıyla konuşabildi. Adı belirtilmeyen hemşire, Adair'in hastaneden sekiz kilometre uzakta yaşayan kızı Abby Adair Reinhard'a kendisini arayıp telefonu babasının kulağına tutabileceğini söyledi.

Son nefesine kadar anılar anlattılar, şarkılar söylediler

Daha sonra görüşmeye diğer kardeşler de katıldı. Çocukları, konuşamayan ama kendilerini duyan babalarına anılarını anlattı, şarkılar söyledi. Görüşme, Adair'in son nefesini verdiği ana kadar devam etti.

Büyük bir lütuftu, bir tür kapanış gibiydi

Reinhard, CNN Televizyonu sunucularından Anderson Cooper'a son görüşmeyi anlatırken "Bizim için çok büyük bir lütuftu. Bir tür kapanış gibiydi. Söylemem gerekenleri söyledim. Sonun geldiğini bilmeme, onu görememe, elini tutamama rağmen telefonda bunu yapabilmek çok değerliydi" dedi.

Özür dilemem gereken şeyler için özür diledim

Abby Adair Reinhard şöyle devam etti: "Onun sadece nefeslerini duyuyorduk. Ona anılarımızı anlattık, şarkılar söyledik. Onu ne kadar sevdiğimizi söyledik. Babama, beni sevdiği için teşekkür ettim. Özür dilemem gereken şeyler için özür diledim. Onu affetmem gereken şeyler için affettim. Hayatta aileden ve sevgiden daha önemli bir şey olmadığını bir kez daha anladım."