BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.474,68
HABER /  DÜNYA

Doping konusunda iddialı konuştu

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, doping meselesini kararlılıkla ele aldıklarını belirterek, "1 yıl sonra Türkiye’de doping meselesi konuş...

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, doping meselesini kararlılıkla ele aldıklarını belirterek, "1 yıl sonra Türkiye’de doping meselesi konuşulmayacak" dedi.
Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Çankırı’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Çankırı Valiliği’ni ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Kılıç, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’dan kentle ilgili bilgi aldı.
Ziyarette baısn mensuplarının sorularını da cevaplandıran Bakan Kılıç, Türkiye’deki spor medyasının futbol dışındaki branşlara alaka göstermesi gerektiğini ifade ederek, "Spor medyasının futbol dışındaki branşların sorunlarına da alaka göstermesini ve yoğunlaşmasını istiyoruz. Bu olmadığı takdirde Türkiye’de spor sorunlarına odaklanma sağlanamıyor. Odaklanma sağlanamadığında da sorunların çözümünde toplumsal bir sinerji üretilemiyor" şeklinde konuştu.

"HARFİYEN UYGULANACAK"
Kılıç, doping meselesinin kararlılıkla ele alındığını ifade ederek, şunları şöyledi:
"Yaklaşımımız sıfır tolerans. Hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceğiz. Federasyon, teknik adamlar, antrenör, sporcu ve sağlayıcı kademelerde kimler varsa, hepsi en ağır şekilde bedelini ödeyecektir. Şu anki mevzuatımız dopingle mücadele etmek için yeterlidir. Hala anlamayan varsa, anladığını uygulamayan varsa, açık kapı arayan varsa bütün açıkları kapatmak için gerektiği zaman bir mevzuat çalışması yapılabilir. Bununla ilgili taslak hazırlıklarımızı Spor Genel Müdürlüğü’nde oluşturduk. Denetimler hızla ve sıklıkla sürdürülüyor. Hangi branşta dopingli yakalanırsa yakalansın, asla müsamaha gösterilmeyecek. Uluslararası kurallar neyse, bunların hepsi Türkiye’de harfiyen uygulanacak. Herhangi bir Türk sporcu Avrupa, Dünya veya Olimpiyat müsabakalarında madalya aldığında, Türk toplumunda herhangi bir bireyin acaba sporcumuzun madalyası doping nedeniyle elinden alınır mı kaygısını yaşamasını istemiyoruz. Bu iş Türkiye’de bitecek. Süre verebilirim. Tahminen bir yıl sonra Türkiye’de doping meselesini konuşmuyor oluruz."
(İHA)