BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,59
HABER /  EKONOMİ

Dolar yeniden yükseldi

Piyasalar istikrarsız bir görüntü çiziyor. İç siyasi belirsizlik ve Avrupa borsalarındaki düşüş iç piyasayı kötü yönde etkiledi.

Abone ol ABD'den gelen olumsuz sinyaller ve içerideki siyasi gerilimin devam etmesi borsa ve döviz piyasasının dalgalanmasına yol açıyor. Avrupa borsalarında da düşüş vardı.

Siyasi gerilimin arttığı Mart’ın ikinci yarısından Nisan başına kadar olan dönemde dolarda yaşanan hareket kurun 1,35’e yaklaşmasına neden olmuştu. Ancak bu seviyeden sonra dışarıdaki toparlanma ve içeride gerilimin nispeten azalmasıyla dolar 1,27 YTL’ye kadar gevşemişti.

Anadolu Yatırım Stratejisti Halil Reçber, kurda gün ortasından itibaren 1,3185 seviyesine kadar hareketlilik yaşanabileceğini belirtti.

DOLAR DIŞARIDA DÜŞTÜ

Dolar uluslararası piyasalarda ise değer kaybediyor. Euro/dolar paritesi bugün 1,5912 ile rekor kırarken, dolar/yen paritesi 100,29’a kadar geriledi. Doların değer kaybetmesinde, piyasaların, Avrupa Merkez Bankası’ndan gelecek açıklamalar öncesi gerilmesi etkili oluyor. İngiltere Merkez Bankası’nın bugün faiz indirimine gideceği beklentileri, Euro/sterlin paritesinin tarihin en yüksek düzeyi olan 0,8027’ye çıkmasına neden oldu.

BORSALAR DÜŞÜŞTE

Hisse senedi piyasalarında da aşağı yönlü bir seyir gözleniyor. Avrupa borsaları, madencilik ve otomotiv sektörüne gelen satışlarla düşüyor. Bölgede değer kayıpları yer yer yüzde 1.5’e kadar çıktı. ABD vadeli işlemler piyasalarının aşağı yönlü bir hareket göstermesi, Avrupa’da yatırımcıların satışa gitmesinde etkili oluyor.

Asya borsaları bugün karışık bir görüntü ortaya koydu. Tokyo Borsası’nın günü yüzde 1.27’lik düşüşle, son bir haftanın en düşük seviyesi olan 12 bin 945 puana gerilemesi dikkat çekti.