BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,79
ALTIN 2.433,11
HABER /  EKONOMİ

Dolar ve altında son durum

Günlerdir yatay seyirde olan dolar güne 5,46 seviyesinden başladı. Bugün yaşanan yoğun veri gündemi İngiltere'deki istifa haberleri sonrası dolar öğleden sonra 5.38 seviyesini test etti. Şu saatlerde ise 5.40 seviyelerinde

Abone ol

Hafta başında 5.50 seviyesinin üzerini test eden dolar/TL de bu seviyelerde kalıcı olmayarak yeniden yönünü aşağı çevirmişti. Dün akşam saatlerinde 5.46 civarında işlem gören dolar/TL bu sabah ise düne göre anlamlı bir değişim göstermemişti.

Ancak açıklanan işsizlik rakamları, İngiltere'deki istifalar sonrası dolar yeni günde %1'i aşan düşüşle 5.47'den 5.40'ın altına gevşedi. Kur öğleden sonra 5.38 seviyesini test etti.

Avrupa'da yaşanan Brexit krizi sterlinin düşmesine neden oldu. Brexit anlaşması sonrası İngiltere'den istifalar üst üste geldi ve iki bakanın istifa etmesi sterlinde düşüşe neden oldu.

TİCARET SAVAŞIN GÖRÜŞMELERİ ÖNEMLİ
QNB Finans Yatırım Başekonomisti Burak Kanlı gelişen ülke para birimlerinin neredeyse tamamının bugün değer kazandığını hatırlatarak "petrol fiyatları da düşüyor. Biz de bundan faydalanıyoruz. Ülke risk primimizi düşürdük, Merkez Bankası yapacağını zaten yapmıştı. Ekonomide yavaşlama da aslında kura yardım ediyor. Ağustos'ta ve Eylül'de cari fazla verdik.

Bir süre 5.30 - 5.80 arası bant hareketi yapabiliriz ama önümüzde Çin - ABD ticaret savaşı görüşmeleri var. O görüşmeden olumlu bir şey çıkmazsa gelişen ülkeler için olumsuz olacaktır" diye konuştu.

GCM Menkul Kıymetler Araştırma Uzmanı Enver Erkan Bloomberg HT'ye negatif haber akışının geride bırakıldığını, Erdoğan ve Trump görüşmesinde Halkbank'ın görüşülmesinin yurt içinde risk algısını düşük tutmaya devam edebileceğini belirtti. Erkan "dolar tarafından yeni bir şok olmaması ve petroldeki düşüşün bizi desteklemesi avantajlarımızı arttıran etmenler." dedi. 

Erkan "Kurda yukarıda 5.52 - 5.54 direnç bölgeleri, oralar geçilmedikçe TL değerlenme bölgesinde kalmaya devam edebilir. Kurda 5.30'un aşağısının görülmesi için ilave gelişmeler olması gerekir" yorumunu yaptı. 

Saat 16:29'de dolar euro ve sterlin

Saat 16:20'de çeyrek ve gram altın

Merkez Bankası'ndan dolar tahminini güncelledi dolar kaç lira olacak?