BIST 9.434
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.502,28
HABER /  EKONOMİ

Dolar 5.35'lere gelebilir ama....

Canadian Imperial Bank of Commerce Jeremy Stretch finans dünyasına dair değerlendirmelerde bulundu. "Dolar 5.35’ lere gelebilir ama yatırımcılarda bu seviyelerde alış gerçekleştirebilir. Böyle bir durum olursa dipleri görebiliriz" dedi.

Abone ol

Canadian Imperial Bank of Commerce FX Analisti Jeremy Stretch Avrupa piyasalarını ve Dolar/ TL kurunu değerlendirdi. Stretch, Brexit ve İtalya bütçe krizinin, euro ve sterlin üzerindeki etkilerini yorumladı. 

Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü’ne programına konuk olan Stretch, bugün akşam saatlerine doğru İngitere’de Brexit için toplanacak kabineyi ve sterlin üzerindeki etkisini, “Bugün çok önemli bir gün" diye vurguladı.

İngiltere Başbakanı Theresa May için, anlaşmayı kabinesine kabul ettirmesinin bir fırsat olduğunu dile getiren Stretch kabine içinde farklı seslerin olduğunu kabine üyelerinin May’ın teklifini kabul etmesi ile hükümet zirve düzenlenebileceğini söylendi

Kabineden istifa haberleri gelebileceğini dikkat çeken Stretch "Fakat önemli oyuncular olmazsa, sterlinin hala destek göreceğini düşünüyorum. Bu anlaşma bir sonraki adımda parlamentoya gelecek ve bir sonraki adımda neler yaşanacağı bilinmiyor. Bu süreç sterlin için çok büyük bir mücadele olacak” dedi.

İtalya’da yaşanan bütçe krizinin Euro’yu baskılamaya devam edeceğini de vurgulayan Stretch, “ İtalya’daki bütçe konusu Euro’yu baskılamaya devam edecektir." diye konuştu.

“Dolar/TL 5.50 seviyelerinde gezinmeye devam eder mi?” sorusuna ise Analist Stretch, “Türkiye açısından baktığımız zaman bazı uluslararası endişelerin hala var olduğunu söylemek mümkün, özellikle enflasyon görünümüne dair. Burada para birimi çok hareketli. Küresel ticaret gerginlikleri var, bu petrol fiyatlarında da etkili oluyor. Fakat bence yüksek ihtimalle dolar TL karşısında 5.35’ lere gelebilir ve yatırımcılarda bu seviyelerde alış gerçekleştirebilir. Böyle bir durum olursa dipleri görebiliriz. Çünkü küresel korkular Türk Lirası’nı etkiliyor” şeklinde cevap verdi.