BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.490,96
HABER /  EKONOMİ

Dolar 14 liranın kapısından döndü! Dolar neden yükseliyor piyasalarda son durum

Dolar dün gece birden fırladı ve 14 liraya 5 kuruş kala durdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçime kadar “ciddi manada faiz düşüşü” sözleri sonrası 13,95 seviyesine ulaşarak rekor kırdı. Türk lirası hafta başından bu yana dolar karşısında en fazla değer kaybeden gelişen ülke para birimi oldu.

Abone ol

Dolar/TL salı akşamı hızlı bir yükselişle 13,95’e kadar tırmanarak rekor tazeledikten sonra çarşamba günü gerileyerek 13,56 seviyesinde işlem görüyor. Türk lirası hafta başından bu yana ise yüzde 9 değer kaybıyla en fazla değer kaybeden gelişen ülke para birimi olurken Peru solü yüzde 0,53 değer kaybıyla ikinci sırada yer alıyor.

Dolar güne nasıl başladı?

Dün gece 13.95 lirayı gören dolar Çarşamba gününe 13.56 liranın üzerinde başladı. Euro ise 15.37 liranın üzerinde seyrediyor. Gram altın güne 775 liranın üzerinde başlarken, çeyrek altın 1268 liradan satılıyor. Euro dolar paritesi 1,13'te yer alırken dolar endeksi 95,9'da bulunuyor. 

Küresel piyasalarda Fed Başkanı Jerome Powell'ın varlık alımlarının azaltılması sürecini birkaç ay erken bitirmeyi değerlendirebileceklerine yönelik sözleri baskı yarattı.  

Erdoğan: Seçime kadar faizin ciddi düştüğünü göreceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT'nin canlı yayınında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdiği konuşmasında, “Faizi şu anda düşürüyoruz, enflasyonun da inşallah düştüğünü hep birlikte göreceğiz. Biz inşallah seçim öncesine kadar ciddi manada bu faizin düştüğünü ve bu kuru tetikleyen faizin düşüşüyle kurda da olumlu bir iyileşmenin olduğunu göreceğiz. Buna enflasyon da dahil” dedi.