BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Doktordan inanılmaz hata

Ameliyat eden hastasını taburcu etti. Ancak öyle bir hata yaptı ki...

Abone ol

Şanlıurfa Devlet Hastanesi’nde görevli doktor 40 yaşındaki Muazzez Çevik, ameliyat ettiği 9 yaşındaki Fatih Yılmaz’ın karaciğerindeki kistlerden birini aldı, diğerini unuttu. Aile, doktor Çevik hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunurken, başhekim yanlışlığı düzeltmek için ikinci ameliyatta bizzat kendisinin de bulunacağını açıkladı.
     
Bozova İlçesi’nde sözleşmeli öğretmenlik yapan 34 yaşındaki Bahattin Yılmaz, tek çocukları olan Fatih Yılmaz’ı karın ağrısı şikayetiyle 2 hafta önce Şanlıurfa Devlet Hastanesi’ne götürdü. Yapılan muayenede çocuğun karaciğerinde hayvanlardan geçen ve hayati tehlike taşıyan 2 kist olduğu saptandı. Fatih Yılmaz bu nedenle, Çocuk Cerrahi Servisi’nde görevli Dr. 40 yaşındaki Muazzez Çevik tarafından ameliyat edildi.

45 dakika süren operasyonun ardından Fatih Yılmaz aynı gün taburcu edildi. Birkaç gün sonra çocuğun sancıları tekrar başladı. Bunun üzerine baba Bahattin Yılmaz oğlunu bu kez Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne götürdü. Burada çekilen filminde çocuğun karaciğerindeki kistlerden birinin alınmadığı fark edildi. Şoke olan baba Bahattin Yılmaz, doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
     
Doktorun oğlunun karaciğerindeki iyi huylu kisti alıp, kötü huylu olanı unuttuğunu öğrendiğini belirten Bahattin Yılmaz, “Böyle bir şey olamaz. Bu tam bir sağlık skandalı. Bütün yapılan tetkiklerde, filmlerde belirtiliyordu. Doktor hiç mi bakmadı bu filmlere? Ben sözleşmeli öğretmenlik yapan biriyim. Şimdi çalışmıyorum. Hiçbir sosyal güvencem yok. Bana doktor ‘yanlışlık oldu tekrar ameliyat ederiz’ dedi. Benim tekrar ameliyat ettirecek ne param var ne de gücüm. Ayrıca oğlum ikinci kez ameliyat olmaktan korkuyor ve psikolojisi bozuldu'' dedi.
     
     ‘UNUTULMUŞ’
     
Şanlıurfa Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr Ahmet İnan konu hakkında idari soruşturma başlattıklarını ve ailenin mağdur edilmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Dr. İnan “Ne hastanemizin ne de doktorumuzun art niyeti yoktur. Sadece karaciğerdeki iki kistin bir tanesi doktor tarafından alınıyor, diğeri unutulmuş. Tekrar bu hastamız için bir ay sonraya kendim de başında bulunmak üzere 2 genel cerrahla ameliyatta bulunacağız'' diye konuştu.