BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,81
HABER /  POLİTİKA

Doğu Perinçek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini açıkladı Zonguldak açıklarında...

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı müjdeyle ilgili "Zonguldak açıklarında hidrokarbon yatakları, doğal gaz bulunduğunu son bir iki gün içerisinde biz de öğrendik" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı konuşmasında cuma günü vereceği müjdeyle Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağını ifade etti.  Dün akşam CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge, programında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cuma günü açıklayacağı müjde ele alındı.

Programda, ABD merkezli Bloomberg News'in iki Türk yetkiliye dayandırdığı "Türkiye Karadeniz'de enerji kaynağı keşfetti" haberi de gündeme geldi. Programın konuklarından Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Zonguldak açıklarında doğal gaz kaynağı bulunduğunu iddia etti.

"Zonguldak açıklarında hidrokarbon yatakları, doğal gaz bulundu"

Perinçek, "Cumayı beklemeden programda müjdeler açıklanmış oldu. Sayın Cumhurbaşkanımıza bırakalım müjdeyi ama verilen bilgiler, Zonguldak açıklarında hidrokarbon yatakları, doğal gaz bulunduğunu son bir iki gün içerisinde biz de öğrendik. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız müjdesini kendisi verecektir, o müjdenin ne olduğu konusunda izin verirseniz bir açıklama yapmayalım" diye konuştu.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez geçen ay, Fatih sondaj gemisinin Karadeniz'de Ereğli açıklarında "Tuna-1" bölgesinde sondaj çalışmalarına başladığını duyurmuştu.

Tuna-1 bölgesi nerede?

Fatih sondaj gemisinin araştırma yaptığı Tuna-1 bölgesi Karadeniz Ereğli'nin yaklaşık 150 km açığında, Bulgaristan ve Romanya ile kara suları sınırına yakın bir bölgede.
Romanya kara sularında 8 yıl önce Petrom and Exxon tarafından bulunan, Karadeniz'deki en büyük doğalgaz rezervine de uzak değil.
Merkel Enerji Danışmanlığı'ndan Christoph Merkel "Bu bölgede yeni rezerv bulunması şaşırtıcı olmaz. Türkiye ihraç etmek isterse buradan çıkarılacak gazla Bulgaristan, Ukrayna ve Yunanistan ilgilenebilir" dedi.

Merkel ayrıca "Bulunan rezervin büyüklüğüne göre TürkAkım doğalgaz boru hattının bir kısmı gereksiz hale gelebilir. Türkiye neden Rusya'dan gaz ithal etmeye devam etsin ki?" dedi.

Ne olmuştu?

Dün yaptığı konuşmasında Cuma günü bir müjde vereceklerini belirten Erdoğan, "Şu anda bu müjdenin biz de hayalleri ve rüyası içerisindeyiz. Cuma günü inşallah bu müjdeyi tüm milletimize vermek suretiyle Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağına da şimdiden inanıyorum. Tabii açıklarsam bu işin heyecanı, her şeyi kaybolur. Onun için açıklamamakta fayda var diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Adana'da evlerin her köşesinden fışkırıyor çocukların ağzından çıkıyor
Foto Galeri Adana'da evlerin her köşesinden fışkırıyor çocukların ağzından çıkıyor Galeriye Gözat