BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,85
HABER /  SPOR

Diyarbakırspor ligden çekiliyor!

Bursaspor'un Diyarbakırspor'u konuk ettiği maçta yaşanan olaylar gündeme bomba gibi düştü..

Abone ol

Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, Bursa'daki "PKK dışarı" tezahüratına isyan etti.

Çetin, "Ben de Türk bayrağı altında biriyim. Bursa'da kan aktı, daha fazla akmaması için de takımımı ligden çekiyorum" dedi.

2 takım taraftarları arasında çıkan olaylarda koltuk ve taş yağmuru yaşanırken 2'si çocuk, 10 kişi yaralandı. Yöneticiler arasında da kavganın eşiğinden dönüldü. Gazete Habertürk'ten Tahir Kum'a konuşan Çetin olaylarla ilgili şunları söyledi:

Türk bayrakları astılar

Diyarbakırspor olarak toplumsal barışı destekler noktadayız. Ama buna rağmen PKK'lı gibi gösteriliyoruz. Bu durum zoruma gidiyor. Bu kulüp onların himayesine girmesin diye geldim. Maçı Apo'nun takımıyla MHP'nin takımı arasında oynanıyormuş gibi bir hale getirdiler. Tribünlerde Türk bayrakları astılar. Ben de o bayrak altındaki bir insanım. 

 Bursaspor'a ne ceza gelir?
 Bursa Aatürk Stadı'nda yaşananlar Bursasporun başını yakabilir. Disiplin talimanının 41. maddesine göre Bursaspor'un sahası kapatılabilir. "Irk, dil, din etnik köken ayrımcılığı yaparak insanlık onurunu herhangi bir şekilde zedeleyen kulüpler 5 bin ile 100 bin TL arasında para cezası ile cezalandırılırlar. İhlalin ağırlığına göre kulübe 1 veya daha fazla müsabakayı seyircisiz oynama, saha kapatma hükmen mağlubiyet, puan silme ve ihraç gibi ek vezalar da verilebilir."

Daha fazla kan akmaması için yapılacak en doğru işlem takımı ligden çekmek. Toplumsal barış adına ülke futbolunu sıkıntıya sokmamak adına gerekirse Diyarbakırspor'u ligden çekeriz.

"En çok yaralayan şey"

Çetin Sümer kendisini en çok yaralayan olayın ise Bursa taraftarının yaptığı "kahrolsun PKK. PKK dışarı" tezahüratlarında yanında oturan Bursaspor Başkanı'nın ve maçın temsilcisinin parmağını kıpırdatmaması oldğunu ifade etti.

Ermenistan iddiası yalanlandı

Maç sonrasında yaşanan tartışmada Diyarbakırsporlu bir yöneticinin "Ermenistan sizi yenecek" dediği şeklindeki iddia ise Çetin Sümer tarafından yalanlandı. Sümler iddianın "Yunanistan'a mı Ermenistan'a mı geldik" diyen heyet içinden birinin sözlerinin yanlış anlaşılması olarak niteledi.

 
Diyarbakır başkanı Sümer, PKK külube girmesin diye göreve geldiğini söyledi. 

Medyaya tepki

Başkan Sümer ayrıca "Bursa tribünleri koltukları sökerek taraftarlarımızın üzerine attı. Benim taraftarım o koltukları sahaya atınca sanki olayı onlar çıkarmış gibi gösterildi" diyerek medyayı da suçladı.

Özgener el koydu

Sümer'in ligden çekilme kararı sonrası Federasyon Başkanı Mahmut Özgener tarafından İstanbul'a davet edildi. Özgener bugünkü toplantıda Sümer'i iknaya çalışacak. Sümer görüşme öncesi "Bu konuda çok ciddi olduğumuzu hem başkana hem de görüştüğüm diğer yetkililere ilettim" diye konuştu.

BURSASPOR-DİYARBAKIRSPOR MAÇININ DEVRE ARASINDA VE SONRASINDA İŞTE BU OLAYLAR YAŞANMIŞTI

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]