Diyarbakır'ın Hürrem'i: Alyona Bedrenyuk
Diyarbakır'a 15 yıl önce gelin gelen spor eğitmeni Alyona Bedrenyuk, aksanlı konuşması ve güleryüzlülüğü ile kentte "Diyarbakır'ın Hürrem'i" olarak tanınıyor. Spor eğitmenliği yapan Bedrnyuk Diyarbakır'ı çok seviyor.
Diyarbakır'a 15 yıl önce gelin gelen spor eğitmeni Ukraynalı Alyona Bedrenyuk, aksanlı konuşması ve güleryüzlülüğü ile kentte "Diyarbakır'ın Hürrem'i" olarak tanınıyor. Ailesinin desteği ve spor sayesinde 4 yıl önce yakalandığı cilt kanserini yenen Bedrenyuk, Diyarbakırlılara fitness eğitimi veriyor. Diyarbakırlı Ömer İleri ile yıllar önce tatil için geldiği Antalya'da tanışan 37 yaşındaki Bedrenyuk, bir yıl süren nişanlılık sonrası evlendi. Diyarbakır'a yerleşen ve 4 çocuk dünyaya getiren Bedrenyuk, 2013 yılında cilt kanseri oldu.
Ailesinin desteğiyle kanser ile mücadele eden Alyona Bedrenyuk, tanı konulduktan kısa süre sonra başladığı bodypump sporu sayesinde de hastalığı yenmeyi başardı.
Ukraynalı Bedrenyuk, yaptığı sporla hem fazla kilolarından ve hastalığından kurtuldu hem de kendisini geliştirerek öğretici seviyesine yükseldi.
Kentteki bir spor salonunda eğitim veren Alyona Bedrenyuk, aksanlı konuşması ve güleryüzlülüğü ile çevresindekiler tarafından "Diyarbakır'ın Hürrem'i" olarak nitelendiriliyor.