BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.426,15
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır'da hain saldırı!

Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda patlayan mayın sonucunda 3 asker yaralandı...

Abone ol

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Dibek Köyü kırsalında eylem hazırlığı yapan bir grup PKK'lıya karşı nokta operasyonu düzenledi.

İnsansız hava araçlarının verdiği görüntüler kapsamında yapılan operasyonda 30 kişi oldukları tahmin edilen PKK'lıların ormanlık alana kaçtığı ve çatışmalarda bazılarının etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Bu arada operasyon bölgesine sevk edilen askerlerin yol güvenliğini sağlayan kobra tipi zırhlı aracın Kocaköy İlçesi yakınlarında geçişi sırasında PKK'lılar uzaktan kumandalı mayını patlattı. Askeri araç kullanılamaz hale gelirken içinde bulunan 3 asker hafif şekilde yaralandı.

Diyarbakır - Bingöl Karayolunu kesen PKK'lıların yakalanması için 6 aydan beri jandarma, MİT ve polisin başlattığı çalışmalar doğrultusunda sabah 06.00 sularında Lice'nin Dibek Köyü kırsalında operasyon başlatıldı.

3 ASKER HAFİF ŞEKİLDE YARALANDI
İstihbarat birimleri sayılarını 35 olarak tespit etti. PKK'lıların Dibek Köyü yakınlarındaki kırsal alanda konakladıkları bölgeye Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Erdem komutasında nokta operasyonu düzenlendi. 7. Kolordu Komutanı Korgenal Alattin Örsan, insansız hava aracı merkezinde operasyon bölgesine gelen alınan görüntüler doğrultusunda operasyonu yürüttü. DiyarbakırJandarma Bölge Komutanı Seyfullah Saltık, jandarma özel harekat timleri ile birlikte bölgeye gitti. PKK'lılar Dibek Köyü kırsalındaki ormanlık alana doğru kaçarken şiddetli çatışmaların meydana geldiği öğrenildi. Bazı BDP'li belediye başkanları ile sivil toplum örgütleri çatışmanın yaşandığı bölgeye giderken, PKK'lıların geçiş güzergahına mayın döşediği öğrenildi. Dibek Köyü köylüleri ormanlık alanda yangın çıktığını kaydederken, yetkililer döşenen mayınların temizlenmesi sırasında çıkan dumanların yangın sanıldığını söylediler.

Bu arada PKK'nın yol kesme eylemlerini önlemek için geçtiğimiz aydan beri Diyarbakır ile Lice Karayolu'nda dolaşan kobra tipi zırhlı araçlardan biri Kocaköy İlçesi yakınlarında PKK'lıların uzaktan kumandalı mayınlı saldırısına uğradı. Büyük gürültüyle patlayan mayında zırhlı araç kullanılamaz hale gelirken, içinde bulunan 4 askerden 3'ü hafif şekilde yaralandı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak,"Lice'ye bağlı Dibek Köyü kırsalında yol kesme eylemlerine karışan ve eylem hazırlığında oldukları belirlenen bir grup PKK'lı güvenlik güçlerimiz tarafından tespit edildi. Jandarma, polis ve MİT'in istihbarat paylaşımıyla birlikte Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı bölgede operasyon başlattı. Yer yer sıcak çatışmalar yaşanıyor. PKK'lılar vadide bulunan ormanlık alana kaçarken, kaçış güzergahlarını mayınlıyor. Hava destekli operasyon kapsamında PKK'lıların yakalanması için çalışmalar sürerken, yer yer sıcak çatışmalar sürüyor. Teslim ol çağrısı yapan güvenlik güçlerine PKK'lılar ateş açarak cevap veriyor. Mayınlar temizlenirken, imha sırasında çıkan dumanlar köylüler tarafından orman yangını olarak algılanmış. Ancak o bölgede şu an itibariyle yangın yok. Teröristlerin yakalanması için son hazırlıklar tamamlandı ve geniş harekat başlatıldı" dedi.