BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,76
ALTIN 2.495,55
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Diyarbakır'a gelen Ali Babacan evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etmedi

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

DİYARBAKIR'da, HDP binası önündeki oturma eylemi yapan aileler, dün Diyarbakır'a gelen Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a, kendilerini ziyaret etmemesi nedeniyle tepki gösterdi.

Abone ol

Diyarbakır'da HDP binası önünde 561 gündür evlat nöbetini sürdüren aileler, düzenledikleri basın açıklamasıyla, dün Diyarbakır'a gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın kendilerini ziyaret etmemesi nedeniyle tepki gösterdi.

Aileler adına açıklamayı yapan, 5 yıl önce terör örgütü PKK tarafından kaçırılan oğlu Ramazan için HDP önünde eylem yapan Mevlüde Üçdağ, 561 gündür Diyarbakır anneleri olarak çocuklarını PKK'nın pençesinden kurtarmak için eyleme devam ettiklerini söyledi. Üçdağ, "Çocuklarımızı HDP'den istiyoruz. Bu süre zarfında destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Fakat bize destek olmayanlara, sırtlarını dönenlere soruyoruz, HDP'nin yanında mısınız, yoksa karşısında mısınız? HDP'nin biz karşısındayız. Çocuklarımızın kandırılmasında sorumlu olanlar HDP ve PKK işbirlikçisidir. İsmini saymak istemediğimiz bazı partiler, bugüne kadar adımızı anmadılar. Yanımıza gelmediler. CHP buraya 550 gün sonra geldi fakat geç kaldılar. Bugüne kadar neredeydiler? İYİ Parti daha gelmedi ve gelmeyeceğini söyledi. Meral Akşener bir anne ve o halimizden anlar diye düşündük. Yanılmışız sırt sırta vermedi, bize sırtını döndü. Pervin Buldan ve Meral Akşener'in gününü kutlayanlar bizim kutlu nöbetimize destek olmuyorlar. Dün DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Diyarbakır'a ikinci kez geldi ve bizi, anneleri görmemezlikten geldi. Ziyaret etmedi ve gitti. DEVA Partisi hiçbir derdimize deva olmadı. Biz terörle ve PKK ile mücadele ediyoruz. Bizimle bu mücadelede yanımızda olanlara teşekkür ediyoruz. Soruyoruz karşımızda mısınız, yoksa yanımızda mısınız?" dedi.