BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.420,67
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır kana bulanacaktı

Diyarbakır'da yakalanan iki kişiden birinin elindeki poşette patlatılmaya hazır bomba düzeneği ele geçirildi.

Abone ol

Terör örgütü PKK kamplarında, suikast, bombalama ve sabotaj eğitimi aldıktan sonra Diyarbakır'da üzerinde patlamaya hazır bomba düzeneği bulunan terörist ile kendisine ve yataklık eden 2 kişi polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Bombalı eylem hazırlığında yakalanan teröristin daha önce de çeşitli eylemlere katıldığı belirlendi.

PATLAMAYA HAZIR DÜZENEK

Diyarbakır'ın Bağlar semtinde geçen hafta Bağlar Polis Merkezi'ne 200 metre uzaklıkta şüphe üzerine yakalanan iki kişiden birinin elindeki poşette patlatılmaya hazır bomba düzeneği ele geçirildi.

Gözaltına alınan iki zanlıdan birinin terör örgütü PKK'nın yurt dışındaki kamplarında suikast, bombalama ve sabotaj eğitim aldıktan sonra Diyarbakır'ın kırsal alanından kentte sansasyonel nitelikte bombalama eylemi gerçekleştirmek üzere gönderildiği belirlendi.

EYLEM İSTİHBARATI

Kapsamlı soruşturma yapan ekipler, eylem hazırlığındaki terörist ile yanındaki kişinin ifadeleri doğrultusunda bir zanlıyı daha gözaltına aldı. Bu iki kişinin eylem hazırlığındaki teröriste yardım ve yataklık yaptıkları, teröristin ise eylem istihbaratı arayışı içinde olduğu kaydedildi.

Diyarbarır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, eylem hazırlığındaki terörist ile bu kendisine yardım ve yataklım yapan iki kişinin polisteki sorgu ardından adli kamalara sevk edildikleri belirtildi. Açıklamada, daha önce çeşitli eylemlere katıldığı ve yakalandıktan sonra üzerleri ve evlerinde ele geçen malzemeler şöyle:

KÜÇÜK BİR CEPHANELİK

451 gram plastik patlayıcı, 2 elektrikli kapsül, 1 el bombası fünye grubu, 1 bomba düzeneğinde kullanılan cep telefonu bataryası, 1 el bombası mandalı, 4 dizüstü bilgisayar, 4 hard disk, 3 cep telefonu, örgütsel faaliyetlerde kullanılanılan bir araç, çok miktarda örgütsel doküman ve CD.