BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.510,75
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

DisneyAlaaddin ve Prenses oyuncu bulamadı yardımına Twitter koştu

Disney stüdyosunun Alaaddin ve Prenses Yasemin'i sinema filminde canlandıracak oyuncu bulmakta zorlandığının açıklanması Twitter kullanıcılarını kızdırdı.

Abone ol

Disney stüdyosunun Alaaddin ve Prenses Yasemin'i sinema filminde canlandıracak oyuncu bulmakta zorlandığının açıklanması Twitter kullanıcılarını kızdırdı.Ortadaoğu ve Asya'da bu rolleri kıvırabilecek birçok sinema oyuncusu olduğunu vurgulayan kullanıcılar stüdyoya kendi adaylarını önerdi.

Çok sevilen Alaaddin'in Sihirli Lambası hikayesini daha önce çizgi film olarak yapan Disney, şimdi Guy Ritchie'nin yönetmenliğinde hikayenin filmini çekmeye hazırlanıyor. 

2 BİN ADAYDAN HİÇBİRİ SEÇİLMEDİ

Ancak Hollywood Reporter'ın haberine göre martta dünya genelinde oyuncu seçmeleri düzenleyen firma başroldeki Alaaddin ve aşkı Prenses Yasemin'i canlandıracak oyuncuları seçemedi.

​Habere göre bu roller için Mısır'dan İngiltere'ye, Hindistan'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne kadar birçok ülkede yaklaşık 2 bin oyuncuyla seçme yapıldı. 

Ancak hiçbir aday uygun bulunmadı. 

Sebebi ise 20'li yaşlarda hem şarkı söyleyebilen hem de oyunculuk yapabilen bir erkek aktörün bulunamaması olarak açıklandı.

Prenses Yasemin için aranan kadın oyuncunun da erkek başrol belirlendikten sonra seçileceği belirtildi. Filmin normalde temmuzda başlaması gereken çekimleri de ağustosa ertelendi.

WİLL SMİTH CİN KARAKTERİNİ CANLANDIRACAK

Stüdyonun filmde cin karakterini Will Smith'in oynamasını kararlaştırdığı belirtildi. 

Alaaddin karakteri için Hindistan asıllı İngiliz oyuncu Dev Patel ya da Pakistan asıllı İngliz oyuncu Riz Ahmed ile ilgilenildiği ancak yeni bir ismin tercih edildiği vurgulandı.

Prenses Yasemin içinse Power Rangers filminden aşina olunan oyuncu Naomi Scott ya da Tara Sutaria'nın düşünüldüğü belirtildi.

TWİTTER KULLANICILARI ONLARCA İSİM ÖNERDİ

Disney'in Alaadddin ve Yasemin için oyuncu bulmakta zorlanması Twitter kullancılarını şaşırttı.

Kullanıcılar Hollywood filmlerinde başrollerin genellikle 'beyaz oyunculara' verilmesini eleştirirken, roller için kendi önerilerini de sundu

ReBecca Theodore adlı kullanıcı "Onlar gerçekten Alaadin'i oynayacak ve şarkı söyleyecek Orta Doğulu ya da Güney Asyalı bir oyuncu bulmanın zor olduğunu mu öne sürüyor?" dedi