BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.424,63
HABER /  GÜNCEL

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan kritik görüşme

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Bin Ahmed el-Cubeyr ile telefonda görüştü.

Abone ol

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Çavuşoğlu'nun Lavrov ve el-Cubeyr ile görüşmesinde Suriye'deki son gelişmeler ele alındı.

Çavuşoğlu ve el-Cubeyr'in görüşmesinde ayrıca Suriye Fikirdaş Ülkeler Toplantısı'nın en kısa zamanda gerçekleştirilmesinin faydalı olacağı değerlendirmesi yapıldı.

Rusya  Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "7 Nisan'da  Rusya Dışişleri Bakanı  Sergey Lavrov ve  Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu  Türkiye'nin inisiyatifi üzerine telefon görüşmesi yaptılar. Bakanlar, ABD'nin Humus'taki  Suriye'nin birliklerine karşı gerçekleştirdiği ve sivil vatandaşların da hayatını kaybettiği askeri eylem kapsamında  Suriye'nin durumunu görüştüler" denildi.

"AGRESİF EYLEM KABUL EDİLEMEZ"

Yapılan açıklamada, "Lavrov, zaten zor olan durumu daha da zorlaştırabilecek ve  Rusya ile  Türkiye'nin barışçıl çözüm amacıyla gösterdikleri çabayı bozan bu agresif eylemin kabul edilemez olduğunun altını çizdi." ifadeleri kullanıldı.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bölgedeki trajik olayların ve terör örgütleri tarafından kimyasal silah kullanılması olayının objektif ve bağımsız soruşturmasının gerekliliğinin altı çizildi. İki taraf da,  Suriye'de barışı sağlayacak tek yol olan görüşme sürecinin devam etmesinin alternatifinin olmadığını belirtti."

ÇAVUŞOĞLU: ESAD REJİMİNE GEREKEN BASKI YAPILMALI

Çavuşoğlu, görüşmede  Suriye'de siyasi geçiş sürecini hedefleyen ateşkesin korunmasının önemine dikkat çekti. Çavuşoğlu, bu kapsamda  Moskova'nın Esad rejimine gereken baskıyı yapması mesajını verdi.

ÇAVUŞOĞLU SUUDİ ARABİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI'YLA DA GÖRÜŞTÜ

Çavuşoğlu,  Türkiye gibi ABD'nin füze saldırısına destek veren  Suudi Arabistan'ın Dışişleri Bakanı Adil Cubeyr'le de telefonda görüştü. İki bakan  Suriye Fikirdaş Ülkeler toplantısının en kısa zamanda gerçekleşmesinin faydalı olacağını değerlendirdi.

Sarın gazıyla öldürülen ikizlerin babası Erdoğan ile buluştu