BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Dink'in avukatı Adana'da toprağa verildi

İstanbul'daki evinde kendini asarak intihar eden Hrant Dink suikastı davasının müdahil avukatlarından Hakan Karadağ, memleketi Adana'da toprağa verildi.

Abone ol

Baba Mehmet Karadağ, "İntihar ettiğine hiç kimse inanmıyor. Hedefleri olan bir kişiydi. İşine aşıktı. Hiçbir sorunu yoktu. Biz bunu yakıştıramadık" dedi.

Cihangir'deki evinde ölü bulunan Hrant Dink'in avukatı Hakan Karadağ'ın cenazesi, Adana'ya getirildi. Cenaze sabah saatlerinde Fatma Timuçin Kalp Hastanesi morgundan alınırken, törende Karadağ'ın annesi Emine Karadağ ve kardeşleri Neşe Çapar ile Hatice Karadağ gözyaşlarını tutamadı. Cenaze namazı öncesi avukatın bazı yakınları baygınlık geçirdi. Kılınan namazın ardından, Karadağ'ın cenazesi Kabasakal Mezarlığı'nda defnedildi.

Gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan baba Mehmet Karadağ, oğlunun intihar ettiğine inanmadığını söyledi. Karadağ, "Zamana bırakacağız. Benim oğlumun kişiliği, karakteri mücadeleciydi. Ben onu zor şartlar altında yetiştirdim. İdealleri olan bir kişinin bunu yapacağına inanmıyorum. İntihar ettiğine hiç kimse inanmıyor. Hedefleri olan bir kişiydi. O işine aşıktı. Hiçbir sorunu yoktu. Biz bunu yakıştıramadık" dedi.

Hakan Karadağ'ın aynı büroda çalıştığı avukat sevgilisi Çiğdem Pamukçu'ya gönderdiği, "Anneme hesap vereceksin" yazılı mesajıyla ilgili olarak da baba Karadağ, "Böyle bir durumdan bilgim yok. Belki oğlum annesiyle paylaşmış olabilir. Ben bilmiyorum" dedi. İntiharın beklenmedik bir durum olduğunu dile getiren Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Taylan Tanay ise, "Hakan Karadağ, mücadeleci bir insandı. Onun intihar etmiş olması hiçbirimizi ikna etmiyor. Şu an bizim kuşkularımızı doğrulayacak veri yok. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla soruşturma başlatıldı. Keşif yapıldı, keşfe de biz katıldık. Onun kişiliği, takip ettiği davalar önemli davalardı. Önemli politik davalara bakıyordu.

Hayatının 15 yılını ezilenlere, yoksullara, adaleti sağlamak için harcadı. Çağdaş Hukukçular Derneği ve diğer hukuk örgütleri bu işin takipçisi. Bu intiharı algılayamıyoruz, inanamıyoruz" diye konuştu.