BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,60
HABER /  GÜNCEL

Din dersinde öğrencilere +18'lik film izletince...

Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki bir okulunun velileri, 12 yaşındaki öğrencilere derste korku filmi izletildiği iddiasıyla bir öğretmen hakkında şikayette bulundu

Abone ol

MANİSA'da Ali Rıza Çevik İlköğretim Okulu öğrenci velilerinden Meral Arayan, gazetecilere yaptığı açıklamada, din dersinde korku filmi izlettirildiğini çocuklarından öğrendiklerini, konuyu okul idaresine ve Milli Eğitim Müdürlüğüne taşıdıklarını belirtti.

Arayan, "Öğretmen, 6. sınıfta okuyan çocuklarımıza, din dersinde Dabbe-6 filmini izletmiş. Çocuğumuz akşam durumu belirterek korktuklarını, hatta 5-6 arkadaşının sınıftan çıktığını anlattı.

Başta abartılı olduğunu düşünerek inanmak istemedik ama diğer velilerden de aynı yönde şikayetler duyunca şaşkınlık yaşadık" diye konuştu.

Televizyonlardaki korku filmlerinde, küçük yaştaki çocukların izlemesinde sakınca olduğuna dikkati çekmek için "+18" ibaresinin yer aldığını hatırlatan Arayan, "Bizim dahi izleyemediğimiz film 12 yaşındaki çocuklara neden izletilir ki, anlayamadık? Başka sınıfta da farklı bir film izletmiş. Konuyu okul idaresi ve Milli Eğitim'e taşıdık" görüşünü aktardı.

Öğretmenin sözleşmeli olarak okulda eğitim verdiği, okul idaresi tarafından konunun Milli Eğitim İl Müdürlüğüne aktarıldığı öğrenildi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ise konuya ilişkin inceleme yaptıklarını belirterek, "Talim Terbiye Kurulu tarafından tavsiye edilmeyen film ya da kitap okullarda izlettirilemez, okutulamaz. Bunlar olmaması gereken şeyler, gerekli çalışmayı başlattık, talimatı verdik." dedi.