BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,82
ALTIN 2.477,33

Dijital Haçlı Seferleri

“Hilal’i Haç’a kurban etmeyen dijital çağın çocuklarınındır; Türkiye!” sloganı ile kitaba giriş yapıyorsunuz.

Güzel bir kitap geçti elime. Kitap dediysem henüz basılı-matbu halde değil.

Baskı öncesi gözden geçirmem için verilen bir kitap.

Kitabın güzelliği ve ilginçliği henüz kitabın isminde zuhur etmiş; Dijital Haçlı Seferleri.

Dostlarımdan gelen bu ricayı büyük bir onur ile kabul ederek başladım okumaya.

Cumhurbaşkanımızın Yönetmeni Okan Özbay ve Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Murat Dağıtmaç.

İki yazar tarafından kaleme alınmış bir kitap çalışması.

Yazarların kimliklerine baktığımızda zaten kitabın isminin ne mesaj verdiği anlaşıyor.

Medyada Dijital Dönüşümü ilk anlatan kişiler arasında yer alan Okan Özbay, Sosyal medya ve İletişim alanında doktorasını yapmış Murat Dağıtmaç.

“Hilal’i Haç’a kurban etmeyen dijital çağın çocuklarınındır; Türkiye!” sloganı ile kitaba giriş yapıyorsunuz.

Haçlı seferleri zaman içerisinde farklı şekillere bürünerek devam etmiş olsa da aslolan amacı her daim “batının doğuya tahakkümü” politikası ile gerçekleşmiştir.

Bin yıldır doğu hangi değeri parlatmış olsa Haçlılar tahakküm gücünü kullanarak her türlü barbarlığı ve müdahaleyi yapmıştır.

Kitap içerisinde çok güzel bir vurgu var; İçinde bulunduğumuz yüzyılda tüm dünya da gerçekleştirdikleri fiziki işgallerin ardından, haçlıların amaç ve gayeleri ruhlarımızın işgalidir.”

Kitap bize neye karşı ve nasıl bir çözümleme yapmamız gerektiğini anlatmaya çalışıyor.

Yatak odamıza kadar girmiş düşmana karşı yeni nesil bilgilere sahip olarak savaşabileceğimiz ve dahası bu bilgileri millileştirebileceğimizin mümkün olduğunu okuyorsunuz kitabın satırlarında.

Dijital dönüşüm ile ruhlarımızın nasıl işgal edildiğini, kurulan yeni oyunların sonuçlarının yakın olduğu gerçeği ile karşı karşıya kalıyorsunuz.

Teknoloji dünyasını ya da dijital dünyayı özellikle gençliğimizin takip ediyor olmasının tek amacı tüketim odaklı maalesef.

Ürün odaklı ve görsel odaklı takibimiz bize bilmediğimiz dijital dünyanın içinde sunulmak istenen dili ve algıyı ister istemez kabul ettiriyor.

Özellikle gençliğe yönelik yapılan bütün dijital ve teknolojik yeniliklerin hepsinin içeriği haçlı zihniyetin kendisini bize kabul ettirmek istediği içerikler ile bezenerek ruhlarımızın işgaline sebebiyet veriyor.

Farkında olmadan kulluk ettiğimiz onca dijital ve teknolojik “İlâh ve Rabb” arasından gerçek anlamda bizi terbiye eden ve tek olan İlahı bulabilmek için Müslüman kelimesinin anlamı içerisinde gezintiye çıkmayı nefsime ve sizlere öneriyorum.

Dini ve milli değerlerin maalesef dijital dünyanın da katkısı ile dar bir alana hapsedildiğini görmekteyiz.

Ruhlarımızın işgali ile birlikte özel anlarda yaşanılası, özel durumlarda geçerliliği olan bir olgu haline gelen değerlerimizin etkisi tamamen yok olmaya başladı.

Günümüz fotoğrafında çok net bir şekilde görülen; Türkiye'de namaz kılan, dini değerler hassasiyetine sahip olduğunu söyleyen ve kendisini inançlı bireyler olarak addedenler, bu söylemlerin tam tersi bir eylem içerisindeler.

Haçlıların tahakkümü altında girmiş olduğumuz her sahada toplum olarak dünya ve içindeki güzellikler bizim için esas gaye halini almış durumda.

Geçmişte ahlaki problem olarak addedilenler günümüzde dijital dönüşüm sayesinde normal sayılıp, hatta bir de nezaket örneği olarak kabul ediliyorsa artık işgal altındayız demektir.

Kitap istatistiki bilgi bağlamında reel manada işgal altında olduğumuzun ispatını da yapıyor; teknolojiye ve bilgiye erişim olanakları açısından, internet araçlarını ve mobil araçları kullanma açısından dünyanın sayılı ülkeleri arasındayız!”

Bu kitabın ülkemiz gençliğine hatırı sayılır manada hizmet edeceğini düşünüyorum.

Öncelikle zikredilen işgal atında yaşamayı bırakıp sonrasında ise yeniçağın bütün ilmî-bilgi gereksinimlerini millileştirmeliyiz!

Kitabın basıl olarak çıkmasını heyecanla bekliyor ve samimi olarak herkese tavsiye ediyorum.

Bu vesile ile kitabın yazarları olan dostlarımı tebrik ediyor yüreklerine sağlık diyorum.