BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
HABER /  GÜNCEL

DGS tercih sonuçları açıklanıyor ÖSYM günü belli mi?

DGS tercih sonuçları ne zaman, kaç gün sonra açıklanacak sorusu öğrencilerin gündeminde. Üniversite eğitimini lisans düzeyinde devam etmek isteyenlerin girdiği DGS sınavı için tercih işlemleri 14 Eylül'de sona erdi. Şimdi gözler DGS tercih sonuçlarında. DGS tercih sonuçlarının en geç 10 iş günü içinde açıklanlanması bekleniyor.

Abone ol

DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabını binlerce öğrenci sabırsızlıkla bekliyor. 4 yıllık lisans düzeyinde eğitimine devam etmek isteyen öğrenciler DGS tercihlerini 14 Eylül cuma günü yaptı. Şimdi gözler DGS tercih sonuçlarında. DGS tercih sonuçlarının ÖSYM tarafından en geç 10 iş günü içinde açıklanması bekleniyor. Sonuçları TC şifresi ile sorgulanacak. 

TERCİH İŞLEMLERİ BİTTİ: 4 yıllık lisans programlarına geçmeye hak kazanan öğrenciler DGS tercih işlemlerini 14 Eylül Cuma gününe kadar e-devlet üzerinden yaptı.

DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN: DGS tercih sonuçlarının, tercihlerin bitiminden itibaren 10 gün içinde açıklanması bekleniyor. Haberimizin devamında DGS ile ilgili detayları bulabilirsiniz….

DGS NEDİR: Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 2000 yılından bu zamana kadar meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavdır.

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ
Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. Yükseköğretim program
larına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim
programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.