BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,93
ALTIN 2.434,92
HABER /  GÜNCEL

Devletin malını böyle talan ediyorlar

Kullanmılmayan lojmanların hali içler acısı görünüyor. Çevre sakinleri duruma tepkili

Abone ol

Mudanya’nın en güzel yerinde bulunan Adalet Bakanlığına ait lojmanlar ve daha önce İmralı İrtibat Bürosu olarak kullanılan 5 katlı bina, hurdacılar tarafından talan ediliyor.

Mudanya Halitpaşa Mahallesi İleri Sokak’ta İmralı Cezaevi Lojmanları olarak adlandırılan binanın boşaltılmasının ardından hiçbir çalışma yapılmadı. Atıl bir şekilde bekleyen bina, hurdacıların mekanı oldu. Binanın bahçesinde ve ağaçlık bölgelerinde alkol alan şahıslar herkesi rahatsız ederken, çevre sakinleri duruma tepkili.

aw000082_02.jpg

SEMT SAKİNLERİ DURUMDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Özel bir dershanedeki öğrencilerin de bu görüntülere şahit olduklarını düşünen semt sakinleri, durumdan şikayetçi olduklarını söyledi.

aw000082_06.jpg

Halitpaşa Mahallesi Muhtarı Selma Yarar, konuyla ilgili rahatsızlığını dile getirerek Mudanya Savcılığına dilekçe verdiğini ifade etti.

aw000082_04.jpg

PARA EDECEK NE VARSA HURDACILAR GÖTÜRÜYOR

Yarar, “Binanın içinde ateş bile yaktılar. Mahalle sakinleri zamanında müdahale ederek binanın yanmasını engelledi. Bu bina başka şekilde değerlendirilebilir; sosyal tesis, eğitim kurumu ya da kamuya yararlı bir şekilde kullanılabilir. Binada para edecek ne varsa hurdacılar götürüyor.

aw000082_07.jpg

Kapısı açık olan binada çelik kapıların kilitlerinden tutun da armatürler, kalorifer petekleri, mutfaktaki mermer tezgahlardan kapıların camlarına kadar her şeyi söküp götürüyorlar. Binada daha kötü olayların yaşanmaması için yetkililerin buraya bir çare bulmalarını istiyorum” dedi.

aw000082_05.jpg