BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Devlet Bahçeli'den hükümete ağır eleştiri!

MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, diziyle itişen, tiyatroyla cebelleşen, sanatçıyla çekişen, sporcuyla tartışan, öğrenciyle ters düşen ve gazeteciyle uğraşan Başbakan Erdoğan’ın son olaylar karşısında foyasının meydana çıktığını ileri sürdü.

Bu zihniyetin otoriter heveslerin girdabına kapılmış, demokrasinin yolundan dönmeyecek şekilde saptandığını belirten Bahçeli, “Koltuk hırsı, mevki merakı. İktidarda kalma tutkusu kural, insaf ve vicdan inkarına kadar varmıştır. AK Parti’nin Türkiye’nin hayrına milletimizin faydasına yapacağı katkı ve vereceği hizmet çoktan bitmiştir” dedi.

AK PARTİ DIŞ POLİTİKADA ÇUVALLADI

AK Parti iktidarının yanılmış, yozlaşmış ve sorunlar karşısında yenildiğini öne süren Bahçeli, bu iktidarın çürüdüğünü, küflendiğini ve eskidiğini söyledi. İktidarın geriye gitmeye, beraberinde de ümitler heba etmeye başladığını ifade eden Bahçeli, terörle mücadelede sınıfta kalan AK Parti hükümeti olduğunu savundu. AK Parti hükümetinin dış politikada çuvalladığını savunan Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

“Düşmanı dost sayan, şehitleri kelleyle bir gören, isyancılarla aynı anlayıştan gıdalanan AK Parti hükümetidir. Ekonomide sanal başarılarla oyalanan, yoksulu kullanan, varlıklıyı havalara kaldıran AK Parti hükümetidir. Milli ve manevi değerlerimize hücum eden AK Parti hükümetidir. Demokrasiye bıçak vuran, özgürlükleri gerçek anlamından soyutlayan, hukuku tarafgirliğe mahkum eden AK Parti hükümetidir. Ülkemizin biriken meseleleri, yığılan sorun başlıkları umursamazlığın mahzenine bu siyaset ekolü tarafından bırakılmıştır. Buna karşılık Başbakanın bireysel hedefleri, menfaat arayışları her şeyin önüne geçmiştir. Parlamenter yapının zenginlikleriyle iktidar olan Başbakan ve partisinin, mevcut sistemi başkanlık modeliyle değiştirmeye iştah ve inatları anormal bir seviyeye gelmiştir.”

BAŞKANLIK MODELİ CİDDİ SORUNLARA YOL AÇACAKTIR

Türkiye’nin kaderi adeta Başbakan Erdoğan’a bağlandığını öne süren Bahçeli, Türk milletinin sanki Başbakan Erdoğan’dan başka şansı ve seçeneğinin kalmadığını belirterek, “Varsa da, yoksa da bu siyaset simasının ne olacağı, hangi makam ve sistemle istismarlarını sürdüreceği konusu her meselenin üzerine çıkmıştır” dedi.

AK Parti tarafından Kasım ayının ilk haftasında TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na sunulan başkanlık sistemi teklifinin demokrasi vasıtasıyla tek adamlığın ön hazırlığı olarak kabul edilmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, “Zira söz konusu sistemin gündeme taşınan özelliklerine baktığımızda başka bir yorum yapma ihtimalimiz de bulunmamaktadır. Öyle ki, önerilen sistem, başkanlık modelinin aslına ve ruhuna aykırılıklarla doludur. Birinci olarak, AK Parti’nin projelendirdiği bu modelde, başkana genel siyasetin yürütülmesinde ihtiyaç duyduğu konularla ilgili başkanlık kararnamesi çıkarma yetkisi verilmektedir ki, bu da çok ciddi sorunlara yol açabilecektir. Mesela ABD başkanlarına, Kongre’yi anlamsız ve fonksiyonsuz kılacak kararname çıkarma yetkisi verilmemiştir. Bunun tek istisnası ise Latin Amerika ülkelerindeki yönetim modelleridir. İkinci olarak, AK Parti’nin başkanlık sistemi düşüncesinde, başkan büyükelçileri, yüksek mahkeme üyelerini atama yetkisi TBMM’ne takılmadan sahip olacaktır. Üçüncü olarak ise, başkanın parlamentoyu hiçbir gerekçe yokken feshetmesi söz konusudur. Şayet Başbakan Erdoğan başkanlık makamına oturursa, istediği an ve fırsatta seçimleri yenilemeye karar verebilecektir.

ERDOĞAN SULTAN OLMAK İSTİYOR

AK Parti’nin başkanlık sistemindeki maksadı demokrasi veya yönetimde etkinlik ve verimlilik değildir. Buradaki gizli niyet ve amaç yönelim modeli adı altında rejim değişikliğidir. Başbakan Erdoğan, meşruti monarşinin tekrar kurulmasını ve kendisini de seçilmiş sultan olmasını beklemekte ve bunun için gayret göstermektedir. Türkiye Cumhuriyeti 89 yıl sonra eskiye, geriye ve denenmişe kafayı takan bir maceraperest müsrif siyasetçi tarafından tehdit edilmektedir. Sormak lazımdır ki, parlamenter sistemin neyi ve hangi yönü Başbakan’ı rahatsız etmektedir” diye konuştu.

ISKANÇLIK KOMPLEKS VE EZİKLİK DUYGUSU ORTAYA ÇIKACAK

Serbest kıyafet uygulamasının sakıncalarına değinen Bahçeli; "Okullarda tek tip uygulamasına son vermek, kıyafet serbestliğine geçmek kabul edilebilir bir karardır. Ne var ki 27 Kasım'da yayınlanan yeni yönetmeliğin doğuracağı bazı sakıncaları ihmal etmemek siyasi sorumluluk taşıyan hükümetin öncelikleri arasında olmalıdır. Önlüğün çıkması tek tip giyim kıstasının kaldırılması aileler arasındaki farklılıklar uçuruma sebep olacaktır. Kıskançlık, kompleks ve eziklik duyguları ortaya çıkabilecektir. Bu itibarla kıyafet serbestliğinin kutuplaşmalara sebebiyet vermemesine özen gösterilmelidir" dedi.

BAŞÖRTÜYE DESTEK

Çocuklar arasındaki uçurumun ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Bahçeli sözlerine şöyle devam etti: "Evlatlarımızın bedenen ve zihnen tam ve sağlıklı olarak ele alınmalı, eşitsizlikler törpülenmelidir. Bir kişinin toplum yapısı içerisinde öğrenci olduğunu temin etmek için lazım gelen önlemleri almak bizim için önemli bir husustur. Bu kapsamda İmam Hatipli öğrencilerimizin, seçmeli dersler kapsamında başörtüsü kullanmalarını destekliyoruz"

Filistin'deki olumlu gelişmeyi kendi hanesine yazmaya çalışan AKP hükümeti bu konuyu iç siyaset malzemesi yapmıştır. Bilmelidir ki bu başarı Filistin halkınındır.

BU BAŞARI FİLİSTİN HALKININDIR

Filistin tarihi oylamada BM'de gözlemci ülke statüsü kazandı. Bu filistinli kardeşlerimiz adına sevindirici bir haber. Ne varki Filistin'deki olumlu gelişmeyi kendi hanesine yazmaya çalışan AKP hükümeti bu konuyu iç siyaset malzemesi yapmıştır. Bilmelidir ki bu başarı Filistin halkınındır. İnşaallah Filistinli kardeşlerimiz toprak bütünlüklerini ve bağımsızlıklarını tam olarak elde edecekleridir.