BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.435,29
HABER /  GÜNCEL

Devlet Bahçeli'den 'Cumhuriyetin 3. evresine geçtik' mesajı

MHP lideri Devlet Bahçeli, yeni yıl mesajında "Fırat'ın doğusuna yapılacak haklı ve meşru harekatla milli bekamız üzerinde oynanan oyunların bozulması, Münbiç'te sahne alan sinsi tiyatroların, kirli pazarlıkların, danışıklı dövüş süreçlerinin bitirilmesi milli gaye olmalıdır" dedi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiy'le cumhuriyetin üçüncü evresine geçildiğini söyledi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yeni yıl mesajında, "1918’den 2018’e kadar geçen birinci beka mücadelemiz şimdi yerini ikinci beka aşamasına bırakmıştır. 1918’den 1923’e kadar süren kurtuluş mücadelemiz, 2018’den 2023’e kadar sürmesini ümit ettiğimiz yükseliş safhasıyla daha da temellenecektir" dedi. Bahçeli, 2. Cumhuriyet tartışmalarını da geride bırakıp, "24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin üçüncü evresine demokratik olgunlukla geçilmiştir" dedi. MHP lideri Bahçeli'nin yeni yıl mesajından satır başları şöyle: 

2018 HUZURSUZLUK YILI OLMUŞTUR... 2018 yılı, bölgesel ve küresel denge arayışlarının yoğunlaştığı, gerilim ve kutuplaşma dinamiklerinin yaygınlaştığı, huzursuzluk ve ufunet dalgasının yükseldiği bir dönem olarak hafızalara kazınmıştır. İnsanlık beklediği sulh ve sükûnete 2018’de de ulaşamamıştır.

SARI YELEKLİLER EYLEMİ... Fransa’yı baştan ayağa meşgul eden sarı yelek kalkışması yaşlı kıtanın üzerine kâbus gibi çökmüştür. Tek bir nedene dayanmayan toplumsal olaylar yanardağı ağzı gibi patlayarak sokak hareketlerini tetiklemiştir. Görünen gerçek şudur: Dünya buhran güzergâhındadır.

TERÖR ÖRGÜTLERİ VE ÖRTÜLÜ OPERASYONLAR... Bir yanda terör örgütlerinin kanlı eylemleri; diğer yanda örtülü operasyonlar, vandal hesaplaşmalar, provokatif oluşumlar, sosyal bunalımlar, ekonomik itirazlar insanlığın görüş menzilini sıfıra indirmiştir.

İSLAM COĞRAFYASINDA KAOS DERİNLEŞTİ... Mazlumların çığlığı, yerinden yurdundan edilen masumların feryat-figanlı çağrısı 2018’e neredeyse damga vurmuştur. Sınır aşan göçler siyasal sistemleri, karar süreçlerini fazlasıyla etkilemiştir. Uzunca bir süredir Ortadoğu’ya ve İslam toplumlarına hakimiyet kuran kaos derinlik ve genişlik kazanmıştır.

TÜRKİYE KAZASIZ BELASIZ GEÇİRDİ... Küresel sistem karmaşa ve kaotik bir görünüm ve gösterimdeyken Türkiye tarihi gelişmeler yaşamıştır. Milli mutabakat kronik münakaşaları engellemiş, çözümsüzlük zincirini kırmıştır. Türkiye, 2018 yılında yeni bir sisteme kansız ve kazasız geçiş sağlamıştır. Bu yıl içinde tarihi bir açılım, iftihar edilecek ruhi bir atılım tezahür etmiştir.

BİRLİKTEN KUVVET DOĞMUŞTUR... Birlikten kuvvet doğar sözü geçerli ve gerçek anlamını bulmuştur. Egemenliğin yegâne sahibi büyük Türk milleti; bizzat tercih ve seçimiyle ağırlıklarından kurtulmak, ayak bağlarından sıyrılmak, tarihin ve coğrafyanın yüklediği sorumlulukları yerine getirmek maksadıyla kutlu iradesini aracısız ve fasılasız şekilde kullanmıştır.

CUMHURİYETİN ÜÇÜNCÜ EVRESİNE GEÇTİK... 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin üçüncü evresine demokratik olgunlukla geçilmiştir. 9 Temmuz 2018’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen inşa edilmiş ve hayata geçmiştir.

2018'DE TARİH YAZDIK... Hiçbir dış telkin görülmeden, hiçbir zalim müdahale olmadan, hiçbir baskı ve dayatmaya maruz kalmadan Türkiye’nin yeni bir sistem mimarisiyle buluşması Türk milletinin övünç madalyasıdır. Bu suretle 2018’de tarih yazılmış, müstesna bir Türk destanı yaşanmıştır. 1918’in hezimeti tamamen temizlenmiş, enkazın geride kalan tortuları bütünüyle ayıklanmıştır.

CUMHUR İTTİFAKIYLA 20123'E... Nitekim istiklalimiz sağlam esaslara bağlanmıştır. Geçmişin mirası geleceğin parlak ufkuyla birleşmiştir. 1918’den 2018’e kadar geçen birinci beka mücadelemiz şimdi yerini ikinci beka aşamasına bırakmıştır. 1918’den 1923’e kadar süren kurtuluş mücadelemiz, 2018’den 2023’e kadar sürmesini ümit ettiğimiz yükseliş safhasıyla daha da temellenecektir. Bunu başaracak irade ise gücünü ve güvenini Türk milletinden alan Cumhur İttifakı’dır.

HESAP VEREN DEĞİL HESAP SORAN TÜRKİYE... Artık hesap veren bir ülke değil, hesap soran bir Türkiye vardır. Arayan değil, aranan; çekilen değil çevik bir iradeyle ileriye atılan; korkan değil kahramanca duran, ya istiklal ya ölüm, ya beka ya da bela diyen bir seviyeye tırmanan bir ülke ortadadır. Yabancıların ağzına bakan bir devlet değil, dost-düşman herkesin ağzından ne çıkacak diye merak ettiği bir devlet hamd olsun ayaktadır. Direne direne, doğrulup devleşerek bu noktaya gelinmiştir.

MİLLETİNE MESAFELİ DEVLET ÇÖPE ATILDI... Hiçbir şey elbet kolay olmamış, milli birlik ve kardeşlik bağlarını güçlendirerek bu aşamaya tebcil edilmiştir. Devletine küskün millet, milletine mesafeli devlet anlayışı tarihin çöplüğüne fırlatılmıştır. Milletçe kenetlendik, tek nefes olduk, yürekler toplu vurdu, zalimlerin oyunu bozuldu.

YENİ SİSTEM BEREKET VE REFAH AŞISIDIR... Bilinmelidir ki, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye Cumhuriyeti’nin beka kilidi, beraberlik ümidi; huzur, istikrar, bereket ve refah aşısıdır. Yeni sistem katılaşmış anlaşmazlıkları zaman içinde çözecektir. 2018’de Türk milleti büyük bir başarıya imza atmış, gıpta edilecek bir demokrasi atılımı yapmıştır. Geçmişten ders alınmış, sonuç çıkartılmıştır.

KÜRESEL VE BÖLGESEL ZİRVEYE GÖZ DİKTİK... 1918’den 1923’e kadar hem kurtuluşumuzun hem de kuruluşumuzun çatısı örülmüştü. 2018’den 2023’e kadar da her alanda kalkınmış, iç huzurunu, iç barışını, iç denge ve düzenini tam olarak temin etmiş bir halde bölgesel ve küresel çapta zirveye gözünü dikmiş bir Türkiye hedefini gerçekleştirmek önümüzdeki en temel milli görevdir.

SADECE ZAMAN MESELESİ... Bölgesinde lider, küresel zeminde sözü ve nazı geçen bir ülke durumuna ulaşmak sadece zaman meselesidir. Cumhuriyet’in yüzüncü yılında bin yılların omuzlarımıza yüklediği tarihi görevleri onurla yerine getirmemiz mümkündür. Terörü yenmiş, ekonomik saldırıları kökünden püskürtmüş, kur oyunlarını hepten bozmuş, faiz lobisinin entrikalarını bertaraf etmiş bir ülke olarak yeni bir Türk mucizesine imza atılabilecektir.

FIRAT'IN DOĞUSUNA OPERASYON... Fırat’ın doğusuna yapılacak haklı ve meşru harekâtla milli bekamız üzerinde oynanan oyunların bozulması, Menbiç’te sahne alan sinsi tiyatroların, kirli pazarlıkların, danışıklı dövüş süreçlerin bitirilmesi milli gaye olmalıdır.

HEM MASADA HEM SAHADAYIZ... Türkiye hem masada hem de sahadadır. Tarihin çağrılarına kulak tıkamak imkansızdır. Uyanan milli şuurun hedeflerini söndürmek akıl dışılıktır. Kimin nereden çekildiği değil, önemli olan Türkiye’nin nereye ve hangi hukuki sebeplerle girip mazlumların ümidi olacağıdır.

1 NİSAN SABAHINA MÜHÜR VURACAĞIZ... Cumhur İttifakı, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerine milletine hadim bir ruhla, bekasına bağlı ve sadık bir anlayışla hazırlanırken inanıyorum ki tarihin istikametini etkileyecek, bir kez daha tayin edecektir. Nitekim 1 Nisan 2019 sabahı büyük Türk milletinin gelecek ülkülerinin, güçlü ve kutlu yükselişinin bir mührü olacaktır.

SON DERECE UMUTLUYUZ... Bu güç bizde vardır. Bu potansiyel bizde vardır. Bu irade bizde vardır. Bu kararlılık, bu dirayet, bu hamiyet, bu cesaret aziz Türk milletinde ziyadesiyle meridir, mevcuttur. 2018’den geleceğe baktığımızda son derece umutluyuz, arzu doluyuz.

ANKA KUŞU GİBİ KÜLLERİMİZDEN DOĞDUK... Dünyayı siyasal ve ekonomik çalkantıların beklediği önümüzdeki yıllarda bir güven, istikrar ve güvenlik burcu olarak sivrilebiliriz. Karamsarlık bizim kitabımızda yazmayacaktır. Kötümserlik salgını bizim semtimize asla uğrayamayacaktır. Nice badireden çıktık, nice belaları alt ettik.  Anka kuşu gibi, her seferinde küllerimizden yeniden doğduk.

CUMHUR İTTİFAKIYLA HEDEFLERE VARABİLİRİZ... Yaparız, başarırız, Türkiye’yi hak ettiği, layık olduğu, gelişmişlik ve medeni noktalara elbirliğiyle, işbirliğiyle, güç birliğiyle, Cumhur İttifakı’nın ahlak, muhteva ve müktesebatıyla taşıyabiliriz.

2019 ve daha nice yıllarda Allah yar ve yardımcımız olsun diyorum.