BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ahmet Mete Işıkara'dan kötü haber!

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, hayatını kaybetti! Türkiye arka arkaya ölüm haberleri alıyor. Birand, Ateş derken bir haber de Ahmet Mete Işıkara'dan geldi.

Abone ol

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Göztepe Medical Park Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Doktor Uğur Erol, 44 gündür hastanede tedavi gören Işıkara'nın çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybettiğini açıkladı.

Işıkara, bir süredir solunum yetmezliğinden dolayı genel yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu.

Nefes darlığı, yüksek tansiyon, yüksek tansiyona bağlı kalp yetersizliği ve kalp krizi şüphesi ile hastaneye kaldırılmıştı.

1941 yılında Mersin'de doğan jeofizikçi ve eğitimci Ahmet Mete Işıkara 1999 Gölcük depremi sonrası yaptığı toplumu bilinçlendirme çabaları nedeniyle özellikle dönemin çocuklarının bilincine deprem dede, deprem amca gibi isimlerle de yerleşti.

Ahmet Mete Işıkara, AHDER (Afete Hazırlık ve Deprem Eğitim Derneği)'in yönetim kurulu başkanlığını yapmaktaydı. 

KAYBIMIZ ÇOK BÜYÜK!

Hastane yönetimi adına açıklamayı yapan Anestezi Uzmanı Doktor Uğur Erol, “Kaybımız çok büyük. Ahmet Bey yaklaşık 44 gündür hastanemizde yoğun bakımda tedavi görmekteydi. Organ yetmezliği söz konusuydu. Zatüre tanısıyla geldi. Kalp yetmezliği vardı. Diyalize girdi çıktı. Çoklu organ yetmezliğinden vefat etti. Yaklaşık 15-20 dakika önce Ahmet Bey’i kaybettik” dedi.

Acı haberi alır almaz hastaneye gelen Ahmet Mete Işıkara’nın kızı Yeşim Hekimoğlu, gözyaşlarına boğuldu.

Öte yandan hastaneye gelenler arasında yer alan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Doğan Kalafat ise, “Şimdi öğrendik, çok üzgünüz. Uzun süredir tedavi görüyordu. Ama acı haberi aldık” diye konuştu.
 
Işıkara’nın eşi Ayten Işıkara ise, görevlilerin yardımıyla tekerlekli sandalye ile hastaneden gözyaşları içerisinde ayrıldı. Ahmet Mete Işıkara, bir süredir solunum yetmezliğinden dolayı genel yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu.