BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.496,55
HABER /  GÜNCEL

Deniz taksiler geliyor

İstanbul Deniz Ulaşım A.Ş., 6 adet deniz taksi için yarın ihaleye çıkacak.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İstanbul Deniz Ulaşım A.Ş. (İDO), 6 adet deniz taksi için yarın ihaleye çıkacak.

İDO'nun Yenikapı'daki Genel Müdürlük binasında yarın saat 14.00'te düzenlenecek ihale, kapalı teklif açık artırma usulü ile yapılacak. 6 adet deniz taksinin, 27 iskeleyi kullanması için yapılacak açık artırma, yıllık 60 bin YTL'den başlayacak. En yüksek teklifi veren yüklenici firma ihaleyi kazanacak.

İhaleyi kazanan firma tarafından üretilecek veya ürettirilecek 10-11 yolcu kapasiteli 6 adet deniz taksi, İstanbul Boğazı'nda, kent içindeki kıyılarda belirlenen iskelelerde ve Adalar arasında 8 yıl boyunca hizmet verecek. Her biri 250 bin dolara mal olacak 10 metre uzunluğunda, 5 metre genişliğindeki, saatte 18 mil hız yapan 10 kişilik deniz taksiler, 24 saat hizmet verecek.

Deniz taksilerde, deniz otobüslerindeki güvenlik donanımı bulunacak. Taksiler, telefonla ve SMS (cep telefonundan kısa mesaj) ile çağrılabilecek. Duraklardaki ''dokunmatik'' ekranlardan, çağrıdan sonra deniz taksinin ne zaman geleceği ve varış noktasına ne kadar sürede ulaşılabileceği öğrenilebilecek.

Deniz taksi gündüz tarifesi 15 YTL ile açılacak, her mil için 10 YTL ücret ödenecek. Gece tarifesi ise 20 YTL ile açılacak, mil başına ücreti ise 15 YTL olacak.