BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.439,12
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Deniz Işın Coşkuner, geliştirdiği yerli ve milli uygulaması hakkında konuştu

Genç iş insanı Deniz Işın Coşkuner, üzerinde çalışmaların devam ettiği yerli ve milli kodlama ile hayata geçirecekleri sosyal medya platformu uygulaması hakkında açıklamalarda bulundu. Coşkuner, çok detaya girmeden uygulama hakkında bilgiler de verdi.

Abone ol

Teknolojiye merakı ile de bilinen genç iş insanı Deniz Işın Coşkuner “WhatsApp, Facebook, Instagram ve Twitter gibi kullanıcı ağına sahip sosyal medya platformları ya Amerikalı girişimcilerin hayata geçirdiği uygulamalardı. Bu uygulamaların dışında dünyadaki ülkelerin neredeyse yarısından çoğu Amerika Birleşik Devletleri’ne bu sosyal medya platformları açısından mahkûm olmuş bir durumdadır.” Diyerek bu konu hakkında rahatsızlığını her koşulda dile getirdi.

'Neden başka ülkelere bağımlı olalım?'

Deniz Işın Coşkuner, “Neden diğer konularda olduğu gibi teknoloji ve sosyal medya platformları açısından da başka ülkelere bağımlı olalım. Bizim yerli ve milli platform ve uygulamalar geliştirebilmek için yeterli imkânımız bulunmaktadır. Birkaç milyon dolar ile yapılacak yatırımlar daha sonraki yıllarda milyar dolarlık markalar olarak karşımıza çıkabilir. Bu konuda devletin de desteğini arkamızda görmekten memnuniyet duyacağız. Biz şu an kendi imkânlarımız dâhilinde öz sermayemiz ile bir yerli ve milli sosyal medya platformu için çalışmalara başladık. Hatta bu çalışmaların sonuna geldik bile diyebiliriz” şeklindeki sözleri ile yerli sosyal medya uygulamasının neredeyse hazır olduğunun sinyalini de vermiş oldu.

DNC Group CEO’su olarak iş dünyasında varlığını ispatlayan vizyoner iş insanı Deniz Işın Coşkuner “Projemizin aslında birçok sosyal medya platformunda bulunan fakat birinde olup diğerinde bulunmayan özellikleri taşıyacak nitelikte olmasını ve bir arada bulundurmasını hedefliyoruz. Bizim yerli ve milli olarak hayata geçireceğimiz uygulamada da diğer platformlardaki bazı özellikler açısından benzerlik gösterebilir. Çünkü değişen dünyanın ihtiyaçları hemen hemen her ülkede aynı olmakta ve bu ihtiyaçlara göre hizmetler sunmak zorundayız. Şimdilik 300 karakter ile sınırladığımız bu projemiz link paylaşımına da izin vermektedir. Bunun yanı sıra fotoğraf görüntü ve ses gibi paylaşımları da tek tuşla yapmak mümkün olacaktır” diyerek genel hatları ile projeye ilişkin bilgi paylaşımında bulundu.

Tarih verdi

Deniz Işın Coşkuner “2022 yılının ilk aylarında uygulamamız beta olarak kullanıma sunulacaktır. Bu konuda milletimizin de desteğini bekliyor ve yerli uygulamamızın milletimiz tarafından sahiplenileceğini umuyoruz” diyerek sözlerine son verdi.