BIST 9.590
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.489,28

Deniz Baykal Cumhur İttifakında!..

Deniz Baykal'ın prensi Korkmaz Karaca’nın "Dört yandan saldırı altında olan ülkeye bu kritik dönemde, Usta gerek…" demesi ilginç...

Korkmaz Karaca

Türkiye onu CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın en yakınında yer alan  isimlerden biri  olarak tanıdı…

Genç, idealist, entelektüel  bir isim olarak adlandırılıyor..

Deniz Baykal ona inanmış, güvenmiş, genç yaşında danışmanı yapmış parti meclisine almış!..

Baba oğul gibi olmuşlar!..

7 yıl böyle  sürmüş...

Deniz Baykal'ın gidişiyle CHP'de görev almazken, parti çevreleri içinde yer alarak gelişmeleri takip etmiş..

Baykal'ı hiç terk etmemiş!..

Ona bağlılığı ile çok özel olmuş!..

CHP’nin Baykal sonrası Kemal Kılıçdaroğlu ile yanlış yola girdiğini,  Baykalcıların yani gerçek Atatürkçülerin partiden tasfiye edilmeye başladığını görünce yolları ayırma kararı almış!..

Kemal Bey’in o günlerde Habertürk’te katıldığı bir canlı yayında “Biz Atatürk’ün CHP’si değiliz” sözlerinin Korkmaz Karaca için yol haritası olduğunu kendi dile getirmiş...

Baba gibi gördüğü Baykal ile konuşarak CHP ile yollarını ayıracağının kararını o günlerde vermiş...

                                                        *

Hatırlayalım hasta olan Baykal'ı ziyarete giden CHP lideri Kılıçdaroğlu kapıdan dönerken, Korkmaz Karaca “Sayın Baykal ile bugün buluştuk. 2 saate yakın dertleştik. Tüm Türkiye’ye selamı var” mesajını paylaşıyordu.

Bu mesaj aslında Deniz Baykal’ın da Kemal Kılıçdaroğlu ile bağını kopardığının mesajıydı ki bu mesajı  Baykal Karaca ile verdi.

Korkmaz Karaca Deniz Baykal'ın sesi gibiydi...

Korkmaz Karaca’nın seçime sayılı günler kala "Dört yandan saldırı altında olan ülkeye bu kritik dönemde, Usta gerek…" sözleri, Erdoğan'la ve AK Parti kurmaylarıyla samimi fotoğraflar vermesi, CHP’yi terk ediş oldu.
 
Ve 24 Haziran'da Erdoğan'ı destekledi…

İşte "Baykal'ın prensi" olarak anılan Korkmaz Karaca, şimdi Recep Tayyip Erdoğan'ın saflarında siyaset yapıyor.
 
Eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a danışmadan Korkmaz Karaca’nın böyle bir karar vermesi mümkün mü?

Asla!..

Gelişmeler zaten onu göstermedi mi?
 
Korkmaz Karaca’nın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer alması, aslında CHP’de dışlanan Deniz Baykal misyonunun da Erdoğan’ın yanında yer alışı gibi oldu ki bunu kim inkar edebilir ki!
 
Çünkü bugünkü CHP Genel Başkanı ve yönetiminin siyasi  yol haritasına baktığımız zaman Deniz Baykal’ın kadrolarından eser kalmadığını çok net şekilde görüyoruz. (Son kongrede  dışlanan isimlerle oluşan PM bunun açık göstergesi olmuştur...

Akif Hamzaçebi , Gürsel Tekin, Tuncay Özkan, Haluk Pekşen  gibi  özde Atatürk çizgisi taşıyan isimlerin PM’ye seçilmesinin önünü kimler kesti?

Akif  Hamzaçebi  gibi kendisine her şartta sadakat ile bağlı bir ismin PM’de yer almaması demek Kemal beyin aslında  partideki iplerin kendi elinde olmadığının göstergesi değil mi?

0 nedenle Kemal beyi de şimdi koltuk korkusu sardı!..

CHP elinin altından kayıyor !

CHP’ye yazık etti!..

CHP hızla küresel güçlerin elinde oyuncak oldu..

Korkma Karaca partiden kopuşunu buna bağlasada asıl kopuş gerçeği Baykal'ın tasviye edilmesidir!

AK Partiye geçişi ve  bugün Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi olarak Tayyip Erdoğan’ın yanında hizmet vermesi sürpriz olmadı demek mümkün değil tabi...

                                                     *
 
Peki..

Korkmaz Karaca kimdir?  

Google  girip bakalım!..

1978 yılında İstanbul'da doğdu. Baba tarafından Ardahanlı; anne tarafından ise Rumeli Mübadili bir aileye mensuptur.

Üniversite eğitimine Uludağ Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi alanında başlayan Karaca yüksek tahsilini yurt dışında iş idaresi eğitimi ile tamamladı.

Lise yıllarından itibaren aktif olarak iş hayatına atılan Korkmaz Karaca birçok özel sektör kuruluşunda üst düzey yönetici olarak görev yaptı.

Gübre, hurda ve doğalgaz sektöründe uluslararası bir firma olarak faaliyet gösteren “Indagro Group”’un Türkiye Temsilciliğini yaptı.

Çalık Holding, DAP Holding, Doğan Holding, Acarlar İnşaat, Sütaş A.Ş., Tahincioğlu Gayrimenkul, Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere birçok özel sektör ve kamu şirketine danışmanlık hizmeti verdi.

Sözcü Gazetesi ve İnternethaber Medya grubunda yazıları yayınlandı. 2007-2009 yılları arasında FoxTV’de İş ve Siyaset dünyasını konuk aldığı TV programları yaptı. 

Deniz Baykal onu keşfettti..

2010-2017 yılları arasında Deniz Baykal’ın Danışmanlığı görevini üstlenirken Baykal'ın en güvendiği isimlerin başında geldi.

7 yıl boyunca birlikte  yürüdüler...

Baykal’ın yanından ayrılmadı hiç...

O bilindik kaset kumpası sonrası   Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başına geçmesi ile  partiden kopuşu hızlandı!

Baykal yoksa oda yoktu!

Deniz Baykal’a kurulan kaset kumpasının arkasında kimler olduğunu ondan daha iyi bilen kim olabilir ki?

Bu konuda konuştu mu bilmem!..

Deniz Baykal’ın CHP’sinden Tayyip Erdoğan’ın AK Partisine geçişinin adını  CHP’de kaybolan Atatürk vizyonu olarak gösterdi Karaca!..

Sonra...

Türkiye Başkanlık sistemi ile birlikte hayata geçen ve Cumhurbaşkanı  Erdoğan tarafından  kurulan Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kuruluna  8 Ekim 2018 tarihli kararla üye olarak atandı..
 
Kendini anlattığı CV'sine baktığımızda...

Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi olarak İngiltere merkezli Finans Kulübü tarafından ‘Türkiye'nin Umut Vadeden Özel Sektör Yöneticisi’ ödülü almış...
 
Kız öğrenciler başta olmak üzere, gençlere teknoloji alanında kariyer yapmaları için ilham vermek amacıyla, Microsoft Türkiye tarafından gerçekleştirilen DigiGirlz Projesi'ni gerçekleştirmiş...

                                                 *
 
Diyeceğim şu ki;Bugün Deniz Baykal’a sorun;

“Cumhur İttifakı mı, Millet İttifakı mı?”

Bence cevabı nettir..

“Cumhur ittifakı…”
 

Yani geçmişten bugüne yaşanan gelişmelere baktığımızda  Korkmaz Karaca'nın  Erdoğan’ın yanındaki Deniz Baykal misyonu olduğu görülüyor.

Bugün Muharrem İnce'nin kendisinden yana tavır koyanların partiden dışlanmasına isyan edip yollara düşüşüde işte budur...

Bakalım ilginç bir yol haritası olan Korkmaz Karaca neler yapacak?

Bekleyip göreceğiz!...