BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.326,09
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş'tan CHP'li Erdem'e özerklik yalanlaması

HDP'nin tutuklu bulunan Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP'li Eren Erdem'in kendisiyle görüşmesinde özerklik konusunu konuştuklarına dair açıklamalarını yalanladı.

Abone ol

CHP Milletvekili Eren Erdem bir süre önce cezaevinde ziyaret ettiği HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, 'özerklik istemiyoruz' şeklinde bir açıklaması olduğunu aktarmıştı. Demirtaş'tan bu iddiaya hem cevap hem de yalanlama geldi.

Cezaevinde tutuklu bulunan ve avukatları aracılığıyla açıklama yapan Demirtaş, Erdem'in açıklamalarına şaşırdığını söyledi. Demirtaş, açıklamasında şunları söyledi:

"Söz konusu açıklamalara şaşırdığımı belirtmek isterim. Görüşmemizde özerklik konusu tek cümle ile dahi konuşulmamıştır. Buna rağmen Sayın Erdem ile yaptığımız görüşmenin bu şekilde tartışılmasını doğru bulmadığımı belirtmek isterim. Bu hususlarla ilgili görüşlerimi merak edenler, partimizin belgelerine bakabilirler. Ağzımdan çıkmamış cümlelerin kesin bir yargıyla, bana atfen veya benim adıma tartışılmasını kabul etmediğimin bilinmesini isterim."

NE DEMİŞTİ?

CHP milletvekili Erdem, katıldığı bir yayında Demirtaş ile yaptığı görüşmeden notlar paylaşmıştı. Erdem, Demirtaş'ın "İlk dört maddeye karşı değiliz, özerklik istemiyoruz" dediğini iddia etmişti. Erdem, Demirtaş'ın ilk dört maddeyi koruyan, özerklik içermeyen bir parlamenter sistemde ittifak yapılabileceğine dair görüşte bulunduğunu öne sürmüştü.