BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.497,16
HABER /  GÜNCEL

Demirtaş’tan kedili seçim göndermesi

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, seçimlerde sandığa sahip çıkacaklarını belirterek, “Kedilerin başkanı seçilsin istemiyorsak...

Abone ol

HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, seçimlerde sandığa sahip çıkacaklarını belirterek, “Kedilerin başkanı seçilsin istemiyorsak, kedilerin sandığa müdahale etmesini istemiyorsak halkın oyuna sahip çıkacağız” dedi.
Selahattin Demirtaş, İstanbul çalışmalarını sürdürecek olan halk temsilcileri ve aktivistlerle Şişli Kent Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Konuşmasında Filistin’de yaşanan olaylara değinen Demirtaş, saldırıların bir an önce durdurulması ve Filistin halkının özgürlüğüne kavuşmasını diledi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandığa sahip çıkacaklarını vurgulayan Demirtaş, “Bizler aynı zamanda sandığı da örgütleyeceğiz, oyumuza sahip çıkacağız. Çünkü sandığa atılan halk oyudur, seçilecek olan halkın başkanıdır. Kedilerin başkanı seçilsin istemiyorsak, kedilerin sandığa müdahale etmesini istemiyorsak halkın oyuna sahip çıkacağız” dedi.
Demirtaş, kampanyaya destek veren kadınlara da seslenerek, “Kampanya bittiğinde geride ya yeni seçilmiş genç bir cumhurbaşkanı olacak ya da yeni bir mücadele adamıyla gencecik bir siyasi mücadele hattı olacak. Her halükarda biz kazanacağız. Bundan hiçbir kardeşimin şüphesi olmasın. Ben özellikle kadın arkadaşlarım bu kampanyada bugüne kadar yaptıkları gibi öncülük yapmalarını rica edeceğim. Kampanyada bir kadın aday yok. Maalesef bu en büyük eksiklik olarak, cumhurbaşkanlığı seçimine damgasını vuran en büyük yetersizlik olarak tarihe yazılacak. Ama inanın ki bizim çizdiğimiz ve bizim savunduğumuz ilkeler dışında kadın özgürlüğü, kadın kimliği diye bir derdi yok. Kadın arkadaşlarımızın bu kampanyaya yapacağı öncülük Türkiye’nin kaderini belirleyecek. Sizler, yani sabahın karanlığında küçük gecekonduda yavrularını öpmeye bile kıyamadan bırakıp, başka evleri temizlemeye giden kadınlar siz belirleyeceksiniz cumhurbaşkanını. Unutmayın bu seçim sizin seçiminiz. Tarlada, fabrikada, atölyede, büroda emeği sömürülen, horlanan kadınlar; sizler seçeceksiniz. İlk defa bu kadar yakınsınız ve asla unutmayın ki kim sizi doğru temsil edecekse, kim sizin bu horlanan kimliğinize, kırılan onurunuza en azından bir merhem çalma iddiasındaysa, en azından yürüdüğünüz özgürlük yolunda sizinle yoldaş olma yolundaysa, hangi çizgi size umudu fısıldıyorsa ondan yana tercihinizi kullanın” diye konuştu.
Çankaya’ya çıkacak ismi kadınların belirleyeceğini vurgulayan Selahattin Demirtaş, “Siz kadınlar kocasından, babasından gördüğü şiddet, gördüğü muamele nedeniyle yaşamından bıkan, ölümü özleyen kadınlar; bu hayata mecbur değilsiniz. Siz zorlu, güçlü bir mücadele yürüttünüz. Bugün Türkiye’de artık kadının rengiyle, kadının sesiyle siyasette siz varsınız ve bu erkek egemen zihniyete mecbur değilsiniz. Mühür sizin elinizde. Bu sene cumhurbaşkanı kim olacak, Çankaya’ya kim çıkacak işte siz belirleyeceksiniz. O sandığa giderken yaşadıklarınızı unutmayın, size yaşatılanları da unutmayın. Doğru çizgi, doğru mücadele hattı nerdeyse kadınlık gücünüze, kadının fikrine, kadının yüreğinden gelen sese güvenin. Erkeğin zihniyetine teslim olmayın. Kadınca bir tercihte bulunun ve bu seçimde mor renginizle cumhurbaşkanını siz belirleyin. Çünkü artık söz söylemenin zamanıdır, kadınları iktidara taşımanın zamanıdır. O nedenle kadın arkadaşlar bu seçimde canla başla bir kampanya yürütmeli ve kimin güçlü olduğunu göstermeli” ifadelerini kullandı.
(İHA)