BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş nasıl askerlik yapıyor?

DTP eski başkanı hapisten çıktı. Jandarma oldu. Peki askerliği nasıl geçiyor? Nöbet tutuyor mu? Fotoğraf çektirdi mi? İşte ayrıntılar...

Abone ol

DTP Eski Genel Başkanı Nurettin Demirtaş askerlik yapıyor. Ancak bu pek bilinen askerlik gibi değil. Nöbet tutmuyor. Kendisine silah teslim edilmiyor.

Demirtaş DTP başkanı seçilmesinin ardından büyük bir şokla sarsılmış, sahte çürük raporu aldığı iddiasıyla tutuklanmış ve aylarca hapiste yatmıştı.

Ancak geçtiğimiz günlerde mahkeme Demirtaş'ı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Asker kaçağı durumunda olan Demirtaş ardından hemen askere alındı.

DEMİRTAŞ JANDARMA OLDU

Demirtaş'ın askere gönderildiği birlik de manidardı. Safranbolu 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı, daha çok özel harekat ve Güneydoğu'da operasyon yapan askeri tim elemanı yetiştirilmesi konusunda eğitim veriyor.

Demirtaş askerliğini yapmaya devam ediyor. Peki askerliği nasıl geçiyor?

ASKERLİK ANILARI

Acemilik eğitimini alan Nurettin Demirtaş diğer askerler gibi eğitime çıkarılmıyor. Bu uygulamanın nedeni ise DTP'nin "Demirtaş’ın güvenliğinin sağlanması" isteği..

Demirtaş asker arkadaşlarıyla muhabbet de edemiyor. Çünkü diğer askerlerden uzak tutuluyor.

2 KORUMASI VAR

Tabiri caizse koruma eşliğinde askerlik yapıyor. Demirtaş’a nöbetleşe olarak eşlik eden 2 astsubay, birlikte yemek yiyor, aynı odada uyuyor.

Silah teslim edilmeyen Demirtaş, nöbet de tutmuyor.

ASKERLİK HATIRASI ÇEKTİRDİ Mİ?

Peki asker hatırası için fotoğraf çektirmiş mi? 

Sağlığı iyi olan ve tezkere için gün sayan Demirtaş’ın asker kıyafetiyle henüz fotoğraf çektirmedi ve çektirmek de istemiyor.