BIST 9.126
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.325,28
HABER /  GÜNCEL

Demirel CHP için meydanlara inecek mi?

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 20 yıl sonra CHP'li adayı desteklemek için yeniden seçim meydanına çıkacak mı?

Abone ol

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Genel Başkan olarak katıldığı 1991 seçimleri ve Köşk'e çıkıp aktif siyaseti bıraktığı 1993 yılından sonra, CHP'li adaya destek olmak için ilk kez meydanlara ineceği iddia edilmişti ancak iddiaları yalanladı.

Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, "18 yıl sonra ilk kez seçim meydanlarına inecek" iddialarını kesin bir dille reddetti.

Demirel'in kendi adını taşıyan üniversitenin rektörü, Prof. Metin Lütfi Baydar'a destek için mitinge katılacağı öne sürülmüştü.

Güncel siyasi işlere karışmadığını dile getirerek 'Meydana inmeyeceğini' vurgulayan Demirel, şöyle konuştu: "Seçimin tarafları var ve gayet güzel bir şekilde götürüyorlar. Türkiye inşallah bir hadise olmadan seçimleri tamamlar."

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Utku Çakırözer, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan aldığı bir habere dayandırdığı yazısında Demirel'in seçim çalışmalarına destek vereceğini yazmıştı.

CHP'nin Aydın milletvekili adayları arasında ikinci sırada eski Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Metin Lütfi Baydar da Çine Belediyesi'nin 15 Mayıs'ta yaylada düzenleyeceği Keçi Şenlikleri'ne Demirel'in gelerek destek vereceğini açıklamıştı.