BIST 9.797
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.435,96
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Değişen İstanbul sonuçları için Binali Yıldırım'dan yeni açıklama

İSTANBUL'da değişen seçim sonuçlarına ilişkin AK parti adayı Binali Yıldırım son dakika açıklamalar yaptı, 'Tebrik etmesini biliriz' ancak süreç devam ediyor'' dedi.

Abone ol

Binali Yıldırım dün gece 23.15 sıralarında partililerin önüne çıkarak 'İstanbul'da seçimi kazandık' demişti. Bugün YSK başkanı Sadi Güven'in açıklamaları ile İstanbul sonuçlarının değiştiği ortaya çıkınca Binali Yıldırım yeniden kameraların önüne çıktı. 

Binali Yıldırım 25 bin oyla geride olduklarını ancak İstanbul'da 315 bin geçersiz oy bulunduğunu belirtti. 'YSK mazbatayı kime verirse başkan o olacak' diyen Binali Yıldırım, tebrik bekleyen İmamoğlu'na "Tebrik etmesini biliriz' ancak süreç devam ediyor'' yanıtını verdi. 

İşte Binali Yıldırım'ın açıklamalarından önemli bölümler:
-İstanbul için henüz sayım devam ediyor. Şu an itibariyle 14 sandık daha sayılacak. Yaklaşık olarak 25 bin civarında rakip aday Ekrem İmamoğlu bizden daha fazla oy almış gözüküyor.

''319 bin 500 iptal edilen oy var, aradaki fark 25 bin. İptal edilen oylar, farkın 10 katından fazla.

''Tebrik etmesini biliriz ama süreç devam ediyor''
-''Yapılan bazı usulsüzlükler hatalı girişler var. YSK mazbatayı kime verirsen başkan o olacak. Biz tebrik etmesini biliriz sürecin de devam ettiğini söylemekte fayda var.

-İmamoğlu 2014'ü örnek veriyor ama bir şeyi eksik bırakıyor 2014 seçiminde iptal oylar 440 bin aradaki fark 660 bindi. Burada iptal oylar aradaki farkın 10,5 katı. Bu sonucu çok değiştirebilir. 31 bin 136 sandık var her sandıkta 1 tane oy yanlış yazılmış olsa bu 31 bin 136 eder ki bu da aradaki farktan daha fazla.'' dedi.

Bunu beklemiyorduk

Aradaki oy farkına vurgu yapan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı;
-''İki adayın aldığı oyun birbirine bu kadar yakın olması çok beklenen bir şey değildi. Ancak bu süreçte partimiz eldeki bilgi ve belgelerle hukuki süreci devam ettireceğiz.''

''YSK mazbatayı kime verirse başkan o olacak''

-''YSK mazbatayı kime verirse başkan o olacak. Şu anda seçim YSK'nın veya il ilçe seçim kurularının uhdesine geçmiştir bundan sonraki süreci yönetecek olan bu kurumlardır. Benim içim makamlar insanların gönlündeki makamlardır.''

''İstanbul halkının takdiridir''

İstanbul halkına teşekkür eden Yıldırım, ''Kazanan kim olursa olsun çok güzel bir seçim kampanyası geçirdik. İstanbullular bizi can kulağıyla dinlediler bize güvendiler. Teşkilatımız Cumhur İttifakı olarak AK Parti MHP il başkanlarımız kadın kollarımız gençlik kollarımız yine MHP'nin il teşkilatı ülkü ocakları canla başla çalıştık bu süreci tamamladık. İstanbul halkının takdiridir.'' ifadelerini kullandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Belediye başkanları hangi partiden il il YSK yerel seçim sonuçları 2019
Foto Galeri Belediye başkanları hangi partiden il il YSK yerel seçim sonuçları 2019 Galeriye Gözat