BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.494,64
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Defineciler mağarada mahsur kaldı! 1 kişi öldü

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

BURSA'nın İznik ilçesi Elbey Mahallesi Kızıltepe mevkiinde define aramak için girdikleri kuyuda mahsur kalan definecilerden son kişi de çıkarılıldı. Definecilerden bir kişi hastanede yaşamını yitirdi. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Bursa'nın İznik ilçesinde define aramak için girdikleri kuyuda dün saat 20.00'de mahsur kalan definecilerden Adem Makara (45) da yaklaşık 13 saat sonra kurtarıldı. Erden'in kurtarılmasıyla birlikte, arama çalışmaları sonlandırıldı.

Define ararkan kuyuda mahsur kalan 8 kişiden 1'i kendi imkanlarıyla çıkarken, kurtarılan 7 kişiden 1'i hastanede yaşamını yitirdi.

Kurtarma çalışmalarını titizlikle yürütüldü
Olay yerinde çok sayıda AFAD, UMKE, Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), Bursa Arama Kurtarma ve Spor Derneği (BAKUT), itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri kurtarma çalışmalarını titizlikle yürüttü. İple kuyuya inen ekipler, mahsur kalan kişilere ulaşmayı başardı.


1 kişi yaşamını yitirdi

Ekiplerin çalışması sonucu Ömer K. (35), Recep E. (58) ve Mümin S. (60) kuyudan çıkarılarak İznik Devlet Hastanesine kaldırıldı. İznik Devlet Hastanesine kaldırılan Mümin S. tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. 

4 kişi gözaltına alındı
Bu arada olayla ilgili bölgede araştırma yapan jandarma ekipleri, kuyuya inen definecilerin arkadaşları olduğunu öne sürülen ve çevrede gözetleme yaptığı belirlenen 4 kişiyi gözaltına aldı.

Jeneratörün egzozundan etkilendiler
Bölgede dedektörlerle gaz ölçümü yapan ekipler, mahsur kalanların kazı yaparken kullandıkları jeneratörün egzozundan etkilendiğini tespit etti.

İşte olay yerinden kareler...