BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.410,70
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'ndan Demirtaş'a Kudüs çıkışı

Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim çalışmalarına Mersin'de devam etti. Davutoğlu'nun Mersin'de gündemi Demirtaş ve 6-7 Ekim olaylarıydı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim çalışmalarına bu akşam Mersin'de devam etti.

Mersin'de kalabalık bir miting düzenleyen Davutoğlu'nun hedefinde "Kudüs Yahudiler'in kutsal mekanı" diyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş vardı.

Davutoğlu, "Ey Mersin, Kudüs kimin kutsal mekanıdır, bizim. Bu gafile haddini bildirecek misiniz? Kudüs bizim kutsalımızdır diyecek misiniz?" diye konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Sandıkta kimi seçersek Türkiye'yi o idare eder diyecek misiniz? Sandıkları dolduracak mısınız? Sandıklardan Toroslar gibi dik başlı bir zafere imza atacak mısınız? Şimdi CHP, MHP ve HDP Genel Başkanı duysun, Türkiye'de artık milli iradeye kimse gem vuramaz.

Bugün Hatay'da meydan okudum, bir meydan da Mersin'de okuyalım. Kendilerine güveniyorlarsa, ben diyorum ki eğer bu millet bu iradeyi bize vermezse 7 Haziran akşamı istifa etmeye hazırım. Allah'ın izniyle 7 Haziran'ı da kazanacağız.

Bunların bir kısmı sadece sahil partisi, bir kısmı sadece Doğu'da Kürt kardeşlerimizi istismar eder, bir kısmı İç Anadolu'da milliyetçilik taslar. Türkiye'nin her yerinde olan parti kim? Bu al bayrağı dünyada dalgalandıran kim?

GAFİLE HADDİNİ BİLDİRECEK MİSİNİZ?

Yeni Türkiye'yi inşa edecek miyiz? Sultan Selahattin Eyyubi'nin ordusundaki yiğitler gibi dünyada adaletin timsali olacak mıyız?

Özellikle burada 30 saniye ara verelim. HDP Genel Başkanı duysun, hani Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır. Ey Mersin, Kudüs kimin kutsal mekanıdır, bizim. Bu gafile haddini bildirecek misiniz? Kudüs bizim kutsalımızdır diyecek misiniz?

Kudüs'ün İslam karakterinin değişmesine izin vermeyeceğiz. Kılıçdaroğlu, dönüp diyor ki İsrail'de neden büyükelçimiz yok? Bunu anlaman için çok uzun düşünmene gerek yok. Sadece Mavi Marmara'yı, Mescid-i Aksa'yı düşün yeter. Zalime karşı ayakta dimdik duran Türkiye Cumhuriyeti'nden razı mısınız?

ahmet-davutoglu-mersin.jpgDavutoğlu'na Mersin mitinginde eşi Sare Davutoğlu da eşlik etti.

HESABI BU KADAR İŞTE

Mersin'de Kılıçdaroğlu'nun açtığı park şimdi yıkılıyor. Bunların hesabı bu kadar işte. Kılıçdaroğlu, eski Türkiye'nin sözcüsü. Darbecilere karşı demokrasi demeye var mısınız? Onurlu Türkiye demeye var mısınız? Söz mü? Mersin'de yüzde elliyi aşacak mıyız?

Gurur duyacağınızı bilerek söylüyorum, size Iğdır'dan Bitlis'ten Van'dan selam getirdim. Oradaki kardeşleriniz diyor ki, "Bu HDP Genel Başkanı ne yaparsa yapsın, bizim kardeşliğimiz ebedidir" diyor.

Biri Türk Baas'ı biri Kürt Baas'ı. Bir daha milletin inancıyla oynanmasına izin verir miyiz? AK Parti'yi güçlü kılmaya var mısınız?Torosların huzurunda söz veriyorum. 2023 yılında bu Toros semalarında yüzde yüz yerli milli savaş uçağımız uçacak. 2002'de Bahçeli Başbakan Yardımcısıyken, kimse o ne düşünüyor diye sormazdı. Herkes "IMF ne diyor" diye sorardı.

DERS VERMEYE HAZIR MIYIZ?

Kılıçdaroğlu derki "Tüm Suriyelileri memleketine gönderelim". Biz kardeşlerimizi teslim eder miyiz? etmeyiz. Biz bir tek mazlumu dahi zalime teslim etmeyiz. Bu mazlumları zalimlere teslim etmek isteyenlere biz ders vermeye hazır mısınız? Kudüs'e sahip çıkacak mıyız? Filistin burada mı? Semerkand burada mı? Halepçe burada mı? İşte bu seçim sadece Türkiye'nin seçimi değil, Orta Asya'nın Balkanların, Orta Doğu'nun seçimi.

Ekonomide geldiğimiz yola bakalım. Mersin, Akdeniz'in en önemli 10 limanından biri. İnşallah Mersin en önemli 5 limanından biri olacak.

Özgecan kardeşimizi burada kaybettik. Kadına karşı şiddete son diyecek misiniz? Kadına el kaldıran namerdin en çirkinidir diyecek misiniz? İşte söz bu. Hanımlar alkışlayın. Biz genç kızlarımızın, annelerimizin, çocuklarımızın şiddet görmediği bir Türkiye istiyoruz. Şiddete son mu? Omuz omuza mıyız?

MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE

Ey Mersinliler bizi o kadar mutlu ettiniz ki saatlerce bu meydanı doldurdunuz. Biz de Mersin'i mutlu etmek için elimizden geleni yapacağız. Müjdeleri verelim birer birer. Şimdi Aziz Mersinliler, Allah aşkına Toroslarda doğan biri dik durmaz mı? Bizim başımızı eğebilirler mi?

Çukurova Havalimanı tamamlanacak. Mersin-Antalya yolu derhal tamamlanacak. Bu hatta 27 tünel açıyoruz. Mersin'i Antalya'ya en kısa sürede bağlayacağız. Dünyanın en çağdaş otoyolunu yapacağız. İnşallah hızlı tren Konya'dan Mersin'e gelecek, Mersin'den Adana'ya oradan Gaziantep'e gidecek. Habur'a kadar gidecek. Barış içinde gidecek inşallah. Akdeniz'in en büyük konteyner limanlarından birisini Mersin'e kuracağız. Silifke-Mut yollarını yapıyoruz. Tarsus'a bir üniversite yapıyoruz. Anamur'a Mut'a hastane yapacağız. Mersin'den Kıbrıs Girne'ye denizin altından tünellerle yol bağlıyoruz.