BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,54
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan Kandil'e operasyon açıklaması

Davutoğlu, yaralanan vatandaşları ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada Ankara patlamasında ilk tespitlerin PKK'yı işaret ettiğini açıkladı.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili 11 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Saldırgana ilişkin DNA çalışmasının sürdüğü belirten Davutoğlu, saldırının hangi örgüt tarafından gerçekleştirildiği konusunda "neredeyse kesinleşmiş" bulgular olduğunu söyledi. Davutoğlu, Ankara'daki terör eylemi sonrası Kandil'e hava operasyonu düzenlendiğini de açıkladı.

Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısında yaralananları Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'nde ziyaret etti. Davutoğlu'na, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve AK Parti Genel


Dün gece bu olaya müteakip, olayın terör örgütü anlamında tespitini müteakip Silahlı Kuvvetlerimiz Kuzey Irak'ta çok kapsamlı bir harekat gerçekleştirdi.

Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de eşlik etti. Soruşturmanın sürdüğünü vurgulayan Davutoğlu, ilk tespitlerin PKK'yı işaret ettiğini açıkladı.

SALDIRIYLA İLGİLİ 11 GÖZALTI VAR

Saldırının perde arkasına dair konuşan Davutoğlu, 11 kişinin gözaltına alındığını söyledi. "Saldırının kaynağı tesbit edildi, DNA çalışması sürüyor" diyen Davutoğlu, kararlılık mesajı verdi. Saldırının hangi örgüt tarafından gerçekleştirildiği konusunda "neredeyse kesinleşmiş" bulgular olduğunu kaydeden Davutoğlu, PKK'yı işaret etti. Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından önemli başlıklar:

"Bu terör saldırılarının hedefi bütün milletimizdir. Terör saldırılarını gerçekleştirenler ise dünyanın en barbar, en alçak, hain odaklarıdır. Evine gitmek için otobüs durağında bekleyen ya da seyir halinde otobüs içinde sevdiklerine kavuşmak için yola çıkan insanlara karşı böyle bir

saldırı gerçekleştirenler, insan olamazlar. Barbarlığın en alçakçasını yapmışlardır. Bu barbarca ve milletimizi hedef alan saldırılar, kesinlikle amacına ulaşmayacaktır.

DNA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Dün ve bugün yapılan çalışmalar neticesinde, bu hain saldırının kaynağı açık bir şekilde tespit edilmiştir. Şu anda DNA çalışmaları sürüyor. En kısa sürede çok net bir şekilde fail ve arkasındaki güçler ortaya konulacak, tespit edilecektir.

Bu terör saldırısı, Türkiye'nin 23 Temmuz'dan bu yana, özellikle de bölücü terör örgütüne karşı, DEAŞ'a karşı, DHKP-C'ye karşı sürdürdüğü son derece haklı ve başarılı faaliyete, mücadeleye karşı yapılan bir hamledir.

BİR AN DAHİ TEREDDÜT ETMEYECEĞİZ

Hiç kaygılanmayın, hainler ve alçaklar ne kadar barbarca saldırılar yaparlarsa yapsınlar, onun karşısında en güçlü iradeyle duracak bir devletimiz, milletiniz, ülkeniz var. Bu ülkenin bekası gelecek nesillerin başı dik ve özgür bir ülkede korkusuzca yaşayabilmeleri için atılması gereken adımlar ne olursa olsun atmakta bir an dahi tereddüt etmeyeceğiz.

PATLAMADAN SONRA KANDİL'E OPERASYON YAPILDI

Bu terör odaklarına ve arkasındaki sahiplerine de sesleniyorum; bizim irademizi kıramayacaksınız. İşte dün gece bu olaya müteakip, olayın terör örgütü anlamında tespitini müteakip Silahlı Kuvvetlerimiz Kuzey Irak'ta çok kapsamlı bir harekat gerçekleştirdi. Aynı şekilde Nusaybin'de, Yüksekova'da bu terör odaklarına karşı mücadelemiz en kararlı şekilde sürüyor.

İLK BULGULAR PKK'YI İŞARET EDİYOR

Özellikle bölücü terör örgütünü işaret eden, çok ciddi, neredeyse kesinleşmiş bulgular var ama bütün araştırmalar bitince çok daha net ifade edebileceğiz bu hususu.

11 GÖZALTI VAR

Şu ana kadar 11 gözaltı yapıldı. Bütün bir network, bütün bir ağ ortaya çıkartılıyor. Şu anda elimizde olan bilgileri paylaşırken son derece teenniyle davranıyoruz. Üzerinde çalıştığımız ve ortaya çıkartılması gereken bir cinayet şebekesi var, bir terör şebekesi var.

BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİRİM

Biraz önce dayanışma için ziyaretime gelen Sayın Bahçeli'ye de teşekkürü bir borç biliyorum. Bugünler siyasiler için de imtihan günleridir. Kim bu acıları siyasi hesaba tahvil etmek etmek isterse, kim bu acılar üzerinden siyasi bir hesap görmek isterse millet karşısında hesap vermek zorunda kalır. Bu bir siyasi parti meselesi değildir. Bu bir ideoloji, şu veya bu siyasi görüş meselesi de değildir. Bu her şeyden önce bir insanlık meselesidir.

Her seferinde terör saldırılarından sonra ortak tavır için çağrıda bulunduk. Ama maalesef bu çağrılara istediğimiz ölçüde cevap gelmedi hiçbir zaman. Ümit ederiz bu sefer bütün partiler terörü lanetleme konusunda ortak bir tavırda buluşurlar."