BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Davutoğlu: Tüm gerçekler ortaya çıkarılmalıdır

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’de kimyasal silah saldırısı konusunda gerçeklerin ortaya çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, “Bir...

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’de kimyasal silah saldırısı konusunda gerçeklerin ortaya çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, “Birleşmiş Milletler (BM) heyeti, deliller karartılmadan bölgeye ulaştırılmalı" dedi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Ahmed El Cerba ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşme öncesinde kameralar karşısına geçen Davutoğlu ve Cerba, Suriye’deki son gelişmeleri değerlendirdi.
Suriye halkının 2.5 yıldır büyük saldırı ve baskılara maruz kaldığını söyleyen Davutoğlu, “Son yaşananlar bunun çok ötesinde bir anlam taşıyor. Suriye rejim insanlık suçlarının en büyüğünü işleyerek bir kimyasal silah saldırısı gerçekleştirdi. Suriye rejiminin bu konuda saldırı yapılmadığı iddiaları söz konusu. Suriye rejimi açısından bir imtihan söz konusu. Dün Avrupa kentlerini gezdim. Çok sayıda telefon görüşmesi yaptım. Temel talebimiz şu oldu. BM’nin alandaki heyetine derhal bölgeye erişim imkanı tanınmalı ve kimyasal silah saldırısı konusundaki tüm gerçekler ortay çıkarılmalıdır. Bundan kimin mesul olduğu ortaya çıkarılmadan herhangi bir şekilde insanlık vicdanın bunu kabul etmesi mümkün değildir. Suriye rejimi BM’nin talebi konusunda sessiz kaldı. Beklentimiz ve talebimiz bu girişin bir an önce sağlanması ve BM heyetinin bölgeye deliler karartılmadan ulaşması, yaralı kardeşlerimiz bir an önce tabi yarımı ulaştırılması” dedi.
Türkiye’nin Suriye halkının yanında olmaya devam edeceğini ifade eden Davutoğlu, “Büyük acılar gören her bir Suriye halkı ferdinin acısı bizim acımızdır. Uluslararası toplum üzerindeki baskılarımızı aralıksız devam ettireceğiz ve inşallah oradaki kardeşlerimizin, masum kadınların çocukların hukukun korumak için gereken ne adım varsa bu adımları atacağız. Mesullerin cezalandırılmasına kadar insanlık vicdanı rahat etmeyecek Allah kahraman Suriye halkın bir daha böyle acılar göstermesin. Barbarca saldırılara rağmen Suriye’nin en kısa zamanda onurlu ve geleceğe ümitle bakan bir perspektifle kendi iradesini Suriye’ye yansıtacağından eminiz” diye konuştu.