BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.506,03
HABER /  SEÇİM

Davutoğlu Konya'da: Yalvararak rica ediyorum...

Başbakan Ahmet Davutoğlu 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri öncesi son mitingini bugün seçim bölgesi Konya'da yaptı, HDP ve Gülen Cemaati'ne yüklendi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri için miting maratonunu bugün Konya'da tamamladı.

AK Parti'nin kalesi Konya'da Davutoğlu'nun mitingine katılım yüksetti. Coşkulu kalabalığı selamlayan Davutoğlu'nun hedefinde ise HDP ve Gülen Cemaati vardı.

YALVARARAK RİCA EDİYORUM

"Hala o Pensilvanya paraleline inanan kardeşlerime sesleniyorum" diyen Davutoğlu, "Yalvararak, rica ederek sesleniyorum, ne olur geçmişte hayır niyetle, iyi niyetle onlara inanmışsanız, bir an düşünün" diye seslendi.

HDP'YE OY VERİRSENİZ...

'Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır" diyen Demirtaş'a da yüklenen Davutoğlu, seçmene ahiret uyarısı yaptı:

"Eğer bir hareket, bir çevre, Kudüs için ayağa kalkmış, Mescid-i Aksa için bedel ödemiş AK Parti varken, 'Kudüs, Yahudilerin kutsal mekanıdır' diyen HDP'ye oy veriyorsa bunun hesabı bu dünyada da ahirette de sorulur" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Konya şehir meydanında düzenlenen mitinginde, İzmir işgal edildiğinde Balıkesir Alaca Mescit'te Vehbi Efendi'nin başkanlığında başlayan Kuvayımilliye, Adnan Menderes başkanlığındaki demokrasi Kuvayımilliyesi ve AK Parti ile başlayan ve yükselen Türkiye Kuvayımilliyesi olmak üzere üç Kuvayımilliye bildiklerini söyledi.

Hedeflerinin küçük olmadığını, 2023'e kadar kademeli ama birçoğu 2019'da bitecek projeleri bulunduğunu belirten Davutoğlu, dünyanın en büyük havalimanını, en uzun kuleli asma köprüsünü yapacaklarını, bir ilki gerçekleştirerek boğazın altında üç katlı tünel inşa ettiklerini belirtti. Davutoğlu, "Gemiyi karadan yürüten Fatih Sultan Mehmet'in torunları olarak suyun altından üç katlı tünel yapar treni otomobili oradan geçiririz" ifadesini kullandı.

Davutoğlu meydanda toplananlara, "Uyudu zannedilen dev, kendi tarihini unuttu zannedilen dev ayağa kalkıyor. Ayağa kalkmaya var mısınız? Dünyayla yarışmaya var mısınız? Dünyanın önünde gitmeye var mısınız" diye seslendi.

"Bu deve diz çöktürün" diyenlerin olduğunu ifade eden Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yurtdışındaki ağa babalar, lobiler, şer çeteleri, CHP'ye, MHP'ye, HDP'ye, arkasındaki paralele, Kandil'e, DHKP-C'ye 'Bu deve diz çöktürün. Bu yürüyen, yükselen deve diz çöktürün. Çınar ağacı gibi gümrahlaşan Türkiye'nin dallarını kesin' diyor. Devin doğum yeri olan Konya biz, diz çöker miyiz? Bize diz çöktürebilirler mi? Kılıçarslan'a diz çöktüremediler, bize diz çöktürebilirler mi? Bunu göstermenin yolu yarın, 7 Haziran'da 'Bu dev diz çökmeyecek' diye haykırmaya var mısın Konya? Sandıkları doldurmaya, bir huşu içinde sandığa gidip, besmeleyle sandığa Türkiye'nin geleceği için oyunu atmaya var mısın?"

Konya'ya seslendiği gibi Hakkari'ye de, Edirne'ye de, Erzurum'a da 78 milyona seslendiğini ifade eden Davutoğlu, "Bütün vatandaşlarımız yarın mübarek sabah seheriyle birlikte duayla besmeleyle güne başlasın. Sonra gayet şuurlu, sabırlı ve basiret içinde sandıklara yürüsün. Sandıklara yürürken, tarihe de yürüdüğünü göstermeye var mısın" dedi.

BİZE ADAM LAZIM

Davutoğlu, 2014'te Beyşehir'de seçim mitingine çıktığı sırada yanına gelerek elini öpmek isteyen 10 yaşında bir çocuğa "Çabuk yetiş bize adam lazım" dediğini, çocuğun da "Sayın Bakanım aradığın adam benim" diye cevap verdiğini anlatarak, "Miting bitti dedim ki: Yarabbi sana hamd olsun. 10 yaşında çocuğa 'Bize adam lazım' diyorum 'Aradığın adam benim' diyor. Yarabbi bu gençlikten razı ol" diye konuştu.

Sancaktepe mitinginde topluluğun içinde en az 85 yaşında iki büklüm ak sakallı bir dedenin elini göğe açmış dua ettiğini anlatan Davutoğlu, "Allah aşkına böyle bir dua karşılıksız kalır mı? AK Parti milletin kabul edilmiş duasıdır. AK Parti 10 yaşındaki gencin geleceğidir. Yarın bunu oylayacağız. Milletin kabul edilmiş duasına oy verecek misiniz? Adam arıyoruz dediğimde ben varım diyen o delikanlının geleceğine oy verecek misiniz" diye sordu.

Türkiye'nin çehresini 12 yılda değiştirdiklerini, en büyük havalimanı, en uzun köprü, en geniş tünelin hepsini birer birer yapacaklarını vurgulayan Davutoğlu, "Önümüze engel çıkarsalar da yapacağız, çıkarmasalar da... Şu parti veya bu parti barajı geçse de yapacağız, geçmese de... HDP, MHP, CHP, Pensilvanya, Kandil, DHKP-C, altılı değil, altmış altılı çete olarak gelseler de büyük Türkiye'yi kuracağız" ifadesini kullandı.

BUNUN HESABI AHİRETTE SORULUR

"Pensilvanya paraleline inanan kardeşlerime sesleniyorum" diyen Davutoğlu, "Yalvararak, rica ederek sesleniyorum, ne olur geçmişte hayır niyetle, iyi niyetle onlara inanmışsanız, bir an düşünün. Eğer bir hareket, bir çevre, Kudüs için ayağa kalkmış, Mescid-i Aksa için bedel ödemiş AK Parti varken, 'Kudüs, Yahudilerin kutsal mekanıdır' diyen HDP'ye oy veriyorsa bunun hesabı bu dünyada da ahirette de sorulur" dedi.

Davutoğlu, Paralel Devlet Yapılanması'nın, 'HDP'ye oy verin' dediğini ifade ederek, "Dün Diyarbakır saldırısında da söyledim. Biz bütün partilerin güvenliğini, huzurunu, kendi huzurumuz güvenliğimiz biliriz. Ama siyasi alanda kim 'Kudüs Yahudilerindir' derse kaya gibi karşılarında dururuz" değerlendirmesinde bulundu.

Kürt vatandaşlarına seslenen Davutoğlu, "Böyle diyen biri sizi temsil edebilir mi? Selahaddin Eyyubi'nin mirasını reddeden birisi, sizi temsil edebilir mi? Düşünün ki nasıl bir koalisyon var. Pensilvanya'ya vurduğunuzda ses CHP'den geliyor, CHP'ye vuruyorsunuz MHP'den, MHP'ye vuruyorsunuz HDP'den" şeklinde konuştu.

BİZ OSMANLI'NIN MİRASINA SAHİBİZ

Davutoğlu, geçmişte böyle çok koalisyon gördüklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Darbeciler karşımızda birleşti. Vesayetçiler birleşti. Bize yeni Osmanlıcı dediler. Çekineceğimizi zannettiler. 'Osmanlıcı değiliz' diyeceğimizi zannettiler. İşte buradan haykırıyorum; Biz Osmanlı'nın mirasına sahibiz. 'Bunlar tarihi inşa edecek' dediler. Doğru biz Selçuklu'nun mirasını inşa edeceğiz. Ama orada durmayacağız. Nasıl Osmanlı, Selçuklu'dan aldığını çok daha ileri götürmüşse biz de Cumhuriyet ile Osmanlı'dan Selçuklu'dan aldığımızı dünyanın küresel gücü haline dönüştüreceğiz. Önümüzü onun için kesmek istiyorlar. Önümüzü kesmek isteyenlere 'Biz tarihin yürüyen öznesiyiz. Biz tarihi şekillendiren ecdadın çocuklarıyız' demeye var mısınız?"

Davutoğlu, büyük Türkiye ve yeni Türkiye projesiyle ekonominin yeniden yapılandırmasını başarıya ulaştıracaklarını, gençlerin istihdamından başlayıp dinamik nüfus içinde ekonomiyi büyüterek istihdam alanlarını genişleteceklerini belirtti.

Vatandaşlara "Yarınları inşa etmeye hazır mısınız" diye seslenen Davutoğlu, Konya'nın seçime katılımının yüzde yüz olmasını, Türkiye birinciliğini almasını istedi.

MİLLET YERİNE NOTERE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, MHP'ye ve HDP'ye birilerinin dışarıdan sufle verdiğini ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Dediler ki 'Türk halkı çok çabuk inanır, eskiyi de çabuk unutur. Onun için olmayacak vaatlerde bulunun size iktidarı verir.' 91'de olduğu gibi güya. Çıktılar emeklilerimize dönük, taşeronla, asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundular.

Emeklilerimize dönük dedi ki 'Ben size şunları, şunları vereceğim.' Biz iktidara geldiğimizde en düşük emekli maaşı 257 liraydı şu anda bin 77 lira, 4,5-5 misli. Bağkur emeklisi en düşüğü tarımda 66 liraydı, şu anda 816 lira. Neredeyse 12-13 misli. Buna rağmen biz emeklilerimizin haklarını, hukuklarını gözetme yanında onların en iyi hayat şartlarına kavuşması için Mart'ta kanun çıkardık, seyyanen ayda 100 lira zam yani bir yılda bin 200 lira. Eğer bir emekli maaşı en düşük 800 lira ise 1,5 misli maaşı zaten ek olarak biz Temmuz'dan itibaren veriyoruz. Ayrıca bin 100 liranın üzerindeki emeklilerimize de en kısa zamanda gerekli düzenlemeleri yaparız. Onlarla, Kılıçdaroğlu ile aramızdaki fark şu, biz söz verdik mi yaparız. O söz verdi mi ne yapar, notere gider. Millet yerine notere gidene inanılır mı? 81 vilayeti dolaştım, notere gitmek aklıma gelmedi. Noterleri çok severim ama millete söz verirken biz notere gitmeyiz, millete gideriz."

Taşeronun kendilerinden çok önce başlamış bir problem olduğunu, yasal düzenlemeyle gerekli düzeltmeleri yaptıklarını ifade eden Davutoğlu, bir yasa daha çıkararak taşeronların bütün haklarını garanti altına aldıklarını, asli işte çalışanların taşeron olarak hizmet vermesine de izin vermeyeceklerini söyledi. Davutoğlu, karayollarındaki sorunu da çözdüklerini, seçimden sonra taşeron ve asli işçiyi ayıracaklarını, gerekli düzenlemeleri yapacaklarını bildirdi.

Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu ne yapar? Taşeronların sorunlarını çözeceğim diye meydanlara çıkar. Sarıyer Belediyesinde taşeron işçiler geçen günlerde isyan ettiler, CHP Genel Merkezinin önünde iki gün önce protesto yaptılar. Daha Sarıyer Belediyesinde sorunu çözemeyen biri, Türkiye'de çözebilir mi? Şişli Belediyesinde hala kavgalılar, kendi aralarındaki kavgayı bitiremeyen adam, Şişli Belediyesinde eski başkan yeni başkan mahkemelik, diyor ki 'Ortadoğu'ya barış getireceğim', sen önce Şişli'ye, belediyeye barış getir sonra Türkiye'den Ortadoğu'dan bahset. Bunlara itibar edilir mi" ifadesine yer verdi.

Başbakan Davutoğlu, özel güvenlik elemanlarına ilişkin düzenleme yapacaklarını, bir tek özel güvenlik elemanının bile işini kaybetmeyeceğini vurgulayarak, esnafa faizsiz kredi verdiklerini, kredi limitlerini yükselttiklerini, çiftçilere de her türlü destekte bulunduklarını sözlerine ekledi.

SAYISAL LOTO SONUÇLARI 6 HAZİRAN ÇEKİLİŞİ