BIST 9.735
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.433,37
HABER /  SPOR

Darısı Ankaragücünün başına

Ankaragücü, Turkcell Süper Lig'in son haftasında oynayacağı Fenerbahçe maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Abone ol

 Cemal Aydın Spor Kompleksi'nde, teknik direktör Hikmet Karaman yönetiminde yapılan çalışma yaklaşık 2 saat sürdü. 2 gruba ayrılarak top kapmaca oynayan sarı-lacivertli takımın futbolcuları, daha sonra yarı sahada çift kale maç yaparak çalışmayı tamamladı.

Teknik direktör Hikmet Karaman, antrenman öncesi yaptığı açıklamada, bu sene ligin çok enteresan olduğunu söyledi. Kazanılan 2-3 maçın sıralamayı çok etkilediğini belirten Karaman, şöyle devam etti: ''Ankaragücü olarak kümede kalmaya oynamak ve bunu gerçekleştirmek başarı olarak sayılmamalı. Ancak gerçekçi de olmak lazım. Özellikle ikinci yarıda takımdan 3 futbolcunun ayrılması, özellikle forvet hattında değişik oyuncu yapılarına gitmemizi gerektirdi. Biz, diğer takımlar kadar gol vuruşu olan oyunculara sahip değildik. Bu tarz oyuncularımız olsaydı, konumumuz farklı olabilirdi.

Orta sahadan bir tek Burak'ın golü var. Orta saha oyuncularının 1 golü varsa veya stoperleriniz gol atamıyorsa üst sıralara tırmanmanız mümkün değil. Ama oyuncular olağanüstü mücadele ettiler ve potansiyellerinin üstüne çıktılar.'' Bu sezon sahalarında oynadıkları son maç olan Sivasspor karşılaşmasını en azından yenilmeden bitirmeyi düşündüklerini, ancak bunu başaramadıklarını vurgulayan Karaman,

''Antalyaspor maçından sonra oyuncularda önemli bir boşalma olmuş. Ancak burada oyuncuları da anlamak gerekiyor. Bizim için lig bitmiş durumda. Bu hafta oynayacağımız Fenerbahçe'yi şampiyonluğu nedeniyle tebrik ediyoruz. Onlar da son maçta taraftarı önünde şampiyonluğu kutlayacak. Bu karşılaşma benim oyuncularım için de güzel bir ortam. Şampiyonluk hedefleri olan bir oyuncu, bunu canlı yaşayacak. Biz de 'darısı başımıza' diyeceğiz. Son hafta, küme düşme potasındaki takımlara başarı diliyorum. Biz son haftaya bırakmadığımız için mutluyuz'' diyerek sözlerini tamamladı.