BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  POLİTİKA

Darbe planı Genelkurmayda

Nokta'nın genel yayın müdürü Görmüş: Bir soruşturma açılsa, darbenin planları Genelkurmay arşivinden çıkar...

Abone ol

İki ayrı darbe girişiminin anlatıldığı günlüğü yayımlayan Nokta'nın genel yayın müdürü Alper Görmüş, günlüklerin emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğundan kesinlikle emin. Görmüş, savcıların harekete geçmesini istiyor.

'Bu bilgiler saklanamaz'
Görmüş'ün sözleri şöyle:
Darbenin planı Genelkurmay arşivinde var. Darbeyle ilgili yeni belgeler çıkacak. Bilgiler ordunun içinden de gelebilir. Devlette hiçbir yapı yekpare değil. Ülke değişirken, çatışma çok güçlü.

Hilmi Özkök darbeyi biliyordu

'Ayışığı'yla ilgili olarak, Deniz ve Kara Kuvvetleri komutanlarına, 'Jandarma Genel Komutanı'nın böyle bir darbe girişiminde bulunduğunu biliyorum. Elimde darbenin planı var. Bu, açık bir suçtur. Bundan kaçamayız. Bu darbe planını Genelkurmay arşivine koyuyorum' diyor. Demek ki, ikinci darbe girişiminin dosyaları Genelkurmay arşivinde var. Soruşturma açılsın ve Genelkurmay'ın arşivinden bu dosyalar istensin.

Günlügü Gülen mi gönderdi?

Ortalığı ayağa kaldıran günlük Nokta dergisinin eline Mart ayı başında geçmiş. Yayınlanmadan önce 2 bin sayfalık bilgiler doğrulatılmaya çalışılmış. Alper Görmüş, günlüğün Fethullah Gülen tarafından Amerika'dan gönderildiği iddialarını yalanlıyor.

Görmüş'ün gösterdiği adres devlet; "Devlet içindeki birtakım güçlerin çatışmasının sonucunda gazetecilere bazı haberler sızıyor. Daha çoook haber sızacak gazetecilere. Hatta Avni Özgürel'in söylediği gibi ordunun kendi asli görevini yapmasını ve böylece güçlü bir ordu olmasını isteyen ordu mensupları da ordudaki bu girişimleri medyaya sızdırmış olabilir."//