BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.294,65
HABER /  GÜNCEL

Danıştay'a böceği koyan isim şaşırttı

Danıştay'da bulunan dinleme cihazını bir tetkik hâkiminin koyduğu iddia ediliyor.

Abone ol

İNTERNET HABERYargı, Başbakan’dan YÖK Başkanı’na, komutanlardan bürokratlara ve yüksek yargı mensuplarına kadar uzanan yasadışı dinleme olaylarında ilk kez bir şüpheliye ulaştı.

Danıştay üyesi Zeki Yiğit’in odasında bulunan ses kayıt cihazının o tarihte Danıştay Tetkik Hâkimi olan Ömer Kaya tarafından konulduğu iddiasıyla iddianame hazırlandı.

Milliyet'ten Gökçer Tahincioğlu'nun özel göre kameralara yakalanan hâkimin 8.5 yıla kadar hapsinin istendiği dava yarın başlıyor.

BANKODAN ANAHTAR ALDI

Danıştay Üyesi Zeki Yiğit'in odasında 'böcek' bulunmasıyla ilgili iddianame hazırlayan Sincan Başsavcılığı, fail olarak o dönem Danıştay'da tetkik hâkimliği yapan Ömer Kaya'yı belirledi. İddianamedeki kamera kayıtlarına göre, Ömer Kaya sabah kimsenin olmadığı saatte binaya gelip yukarı çıktı, Yiğit'in odasının anahtarını bankodan alıp cihazı yerleştirdi.

KOMİSERLİKTEN GELDİ İDDİASI

Cihazı bulan hizmetli H.Ü. ifadesinde Kaya'yı daha önce de üyelerin odasına girip çıkarken gördüğünü anlattı. Şu anda Kırıkkale'de idare hâkimi olan Kaya ise savunmasında odaya kimse yokken girmediğini söyledi ancak bankodan anahtarı neden aldığını açıklayamadı.
Bir başka tetkik hâkimi de Kaya'nın bu görevden önce Emniyet'te komiser olduğunu öne sürdü.