BIST 9.643
DOLAR 32,50
EURO 34,62
ALTIN 2.480,68
HABER /  GÜNCEL

Da Vinci doktorlara yaradı

Ayakta kalmaktan dolayı testis damarları genişleyen, varisleşme görülen doktorları bakın ne kurtaracak?

Abone ol

Ameliyathanelerde canımızı emanet ettiğimiz cerrahlar da meslek hastalığından mustarip...  Uzun süre ayakta kalmaktan dolayı testis damarlarında genişleme, varisleşme görülen doktorlar şimdi tıp teknolojisi sayesinde bu dertlerinden kurtulacak...

'Robotik cerrahi' denilen bu yöntem sayesinde ameliyatlarda "Da Vinci" adı verilen robotlar kullanılacak. Böylece görüntü büyütülerek doktorların işlerini rahat yapmaları sağlanacak.
Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Eyüp Gümüş, yakın bir zamanda robotun beyin cerrahisi de dahil olmak üzere çok yaygın olarak kullanılmaya başlanacağını ifade etti.

6 aydır kullanılıyor

"Da Vinci" adı verilen robotlar 6 aydrır ameliyatlarda kullanılıyor. Başhekim Gümüş, son teknolojinin cerrahları kurtardığını belirterek "Erkek doktorlarda varikosel yaygın olarak görülür. Biliyorsunuz kısırlığın önemli nedenlerinden biri de varikoseldir. Cerrahın konforu hastaya olumlu şekilde yansır. Eğer hekim ameliyatta konforsuzsa komplikasyon yapar. Hekimin konforu hasta için çok önemli'' dedi.