BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.509,45
HABER /  DÜNYA

Cumhuriyet Kahramanı polisin sırrı!

Ülke tarihinde ilk kez, düşük rütbeli bir güvenlik görevlisine bu madalya verildi, fakat madalyanın neden verildiği bilinmiyor...

Abone ol

Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'da düzenlenen bir törende, 22 yaşındaki trafik polisi ülkenin en büyük madalyasıyla onurlandırılarak "Cumhuriyet Kahramanı" ilan edildi.

Madalyasını almak için binlerce askerin önünde sahneye çıkan Ri Kyong-sim, teşekkür konuşmasını yaparken gözyaşlarına boğuldu. Kuzey Kore devlet televizyonu "Cumhuriyet Kahramanı" ilan edilen trafik polisinin ağladığı görüntüleri verdi ancak bu madalyayı hak etmesi konusunda bir açıklama yapmadı.

"Düşman kardeş" Güney Kore basınında yer alan haberler, hıçkırarak ağlayan 22 yaşındaki trafik polisinin, ülkenin en büyük madalyasıyla onurlandırılması konusunda önemli bir iddia ortaya attı. İddiaya göre, trafik polisi Ri Kyong-sim, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'u bir suikast girişiminden son anda kurtardı.

kore.jpg

SUİKAST GİRİŞİMİ

Güney Kore gazetesi Joong Ang Ilbo geçtiğimiz aylarda yayımladığı bir haberde, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, geçtiğimiz Kasım ayında ülkenin önemli generallerinden Kim Jong-Col yanlısı bir grup tarafından öldürülmeye çalışıldığını yazmıştı. Kaza süsü verilen suikast girişiminin trafik polisi Ri Kyong-sim tarafından önlendiği ileri sürüldü.

YANAN POSTERİ KURTARDI

Diğer bir iddia ise, 22 yaşındaki trafik polisi Ri Kyong-sim'in "Cumhuriyet Kahramanı" ilan edilmesinde, Kim Jong-un'un bir propaganda posterini yanmaktan kurtarmasının etkili olduğunu belirtildi.

Amerikan Washington Times gazetesi, "Kim Jong-un'un posterini yanmaktan kurtarma" teorisinin daha inandırıcı olduğunu yazdı. Gazeteye göre, Kuzey Kore lideri Kim'in yanan posterini söndüren trafik polisinin kahraman ilan edilmesi, orta sınıf gözünde devrimi meşrulaştırdığı ve garantiye aldığı için rejimin daha çok işine yarıyor.

KİM TÖRENDE YOKTU

Trafik polisi Ri Kyong-sim'in ödülünü aldığı törene Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ise katılmadı.