BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.439,01
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanlığı muhafız alayında silahlanmışlar

Darbecilerin ilk ifadelerinde "Darbe talimatı faks mesajıyla geldi. TSK'nın yeni komuta kademesi liste halinde bildirildi." denildiği öğrenildi.

Abone ol

15 Temmuz Cuma günü darbe girişiminde bulunan askerlerin ilk ifadeleri ortaya çıktı. Darbeci askerler, ifadelerinde şunları söyledi;

Darbe talimatı faks mesajıyla geldi. Yeni komuta kademesi liste olarak bildirildi. Cumhurbaşkanlığı muhafız alayında silahlanıldı.

Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye çalışırken gözaltına alınan ve dün ifade verdikten sonra tutuklanan bazı askerlerin ifadesine ulaşıldı. Osman Ç.'nin ifadesine göre darbeci askerler Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nda silahlandırıldı ve darbe talimatı Genelkurmay Başkanlığı'ndan faks ile geldi.

Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli askerler ilk ifadelerinde, darbe girişiminin nasıl gerçekleştiği anlattılar.

Tutuklanan darbeci askerlerin ifadelerinde şunlar yer aldı:

"15 Temmuz'da askerler tatbikat gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’na getirildi. Burada askerlere kamuflaj, silah ve mühimmat dağıtıldı.

Silahlanan askerler koruma görevi bahanesiyle Gölbaşı’nda bulunan Özel Kuvvetler Komutanlığı’na hareket etti.

Nizamiyeyi tutan askerlere içeriye kimsenin alınmaması gerektiği söylendi. Ardından Genelkurmay Başkanlığı'ndan darbe talimatı faksla gönderildi.