BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,59
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı Erdoğan açıklayacak EYT düzenlemesi, asgari ücret...

Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Kritik toplantıda, asgari ücret ve EYT gibi milyonları ilgilendiren konular ele alınacak.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 15.50'de başladı. Toplantının ana bileşenlerinin ekonomiye katkısı olacak. Kabine, çalışma konutu yasal düzenlemeleri görüşecek.

Asgari ücret

Asgari ücretler için görüşmelere devam ederken, gelinen son durum kabine toplantısında ele alınacak. 14 Aralık'taki 2'nci toplantısını yapacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun kararı merakla beklenirken, yapılan tablolar değerlendirilecek.

EYT ve sözleşmeli işçi

Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) durumu da toplantıda görüşülecek. Emeklilik için yaşın getirilmesinin getirilip getirilmeyeceği merak konusu, düzenlemenin ay sonunda Meclis'e gelmesi bekleniyor. Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplantıda bilgilendirme yapacak.

Diğer yandan kabine toplantısı iç ve dış gelişmeler de görüşülecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantısının ardından millete sesleniş konuşması yapması bekleniyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
EYT'de milyonları üzen gelişme! Herkes bekliyordu 2023'e kaldı! Hak sahipleri ne yapacak?
Foto Galeri EYT'de milyonları üzen gelişme! Herkes bekliyordu 2023'e kaldı! Hak sahipleri ne yapacak? Galeriye Gözat